SPENN

UNNGÅ TOLL-TULL

24.08.2015 | Næringsforeningen i Kristiansandsregionen
ATA-Carnet forenkler tollpasseringen.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Tollfrihetsdokumentet ATA-Carnet er hva du trenger når du skal passere landegrenser med vareprøver, verktøy, testutstyr eller lignende på oppdrag eller messer i utlandet.

Forutsetningen er at du skal ha med deg de samme varene hjem igjen til Norge.

– Fortolling er kostbart og tidkrevende, men Handelskammeret kan forenkle denne prosessen ved å utstede et ATA-Carnet på varen. Da er registreringen ved tollpasseringene en enkel og ryddig prosess, og du risikerer ikke å få varene beslaglagt eller bli krevd for moms og toll ved grensepasseringen, sier prosjektleder Anne Marit Thomassen i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Næringsforeningen ønsker å nå ut til flere med dette produktet og skal derfor i høst legge vekt på enkelte tiltak for å gjøre ATA-Carnet bedre kjent hos de som vil ha nytte av dette dokumentet.

– Vi har deltatt i en prosjektgruppe med de andre handelskamrene i Norge, og i samarbeid med dem har vi kommet frem til gode informasjonstiltak som skal gjøres for at flere skal ta i bruk ATA-Carnet. Vi ønsker et tettere samarbeid med Tollvesenet som anbefaler alle å bruke carnet når det er mulig. I tillegg skal dette synliggjøres med nytt materiell, god informasjon og samarbeid med speditører, sier Thomassen.
facebook