Medlemsnytt
Foto: Anne Rikke Rånes

Trimtex inngår ny millionavtale med Forsvaret

02.03.2016 | May Baagøe Broughton
Lillesandsbaserte Trimtex har sikret seg en ny avtale med Forsvaret. Produsenten av treningstøy skal levere idrettsbekledning til soldater og offiserer til en verdi av 40 millioner de neste 3 årene.
I 2012 inngikk Trimtex en tilsvarende avtale. Nå har altså selskapet igjen vunnet frem med sitt anbud til Forsvaret. I konkurranse med seks andre tilbydere og etter grundige tester utført av 24 testpersoner høsten 2015 ble ny avtale signert forrige måned.

-Vi er utrolig stolt over at Forsvaret igjen velger oss som leverandør av idrettsbekledning til soldater og offiserer. Våre klær har gjennomgått en grundig testing både på funksjonalitet, varighet og passform, og gikk seirende ut på alle punkter. Det gir motivasjon å se at vi tåler konkurranse fra store nasjonale og internasjonale aktører, sier Tor Eivind Augland. Han er eier og daglig leder i Trimtex.

Vektlegger miljø
Forsvaret har satt miljø på dagsorden når de nå kjøper inn personlige klær og utstyr.

– Forsvaret får idrettsklær i svært høy kvalitet. I tillegg er produktene miljøvennlige, sier Elise Christiansen i Forsvarets logistikkorganisasjon.

Trimtex har lenge garantert at klærne er fri for kjemikalie nanosølv. Det var positivt i bedømmingen av de ulike tilbyderne.

– Sølv har en bakteriedrepende egenskap, men er giftig for livet i vann. Kjemikalet øker også risikoen for antibiotika resistens, noe som betyr at infeksjoner vil kunne bli vanskeligere å behandle, sier kollega Anne Rikke Rånes ved Forsvarsmateriell.

10 000 sett med bukser, jakker, shorts, sokker og luer skal hvert år leveres Forsvaret. Første leveransen i den nye avtalen gjøres i mai 2016.
facebook

Relaterte saker