Tre ministre, en ordfører og fem rektorkandidater

21.04.2015 | Anita S. Dietrichson
Hektisk uke i Næringsforeningen: Vi får besøk av næringsministeren, kulturministeren og kommunalministeren, arrangerer frokostmøte for ordføreren og presenterer de fem kandidatene til rektorstillingen på UiA.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER

- Vidunderlig hektisk, kalenderen er spekket med viktige møter! Næringsforeningen har fått en strategisk viktig posisjon i forhold til næringsutviklingen, og vi er med på å sette dagsorden. Det er vi stolt av, sier adm. dir. Anita S. Dietrichson.

Det hele starter med Kildenkonferansen, der både næringsminister Monica Mæland og kulturminister Thorild Widvey deltar. Næringsministeren blir tilstede mandag 27. april og kulturministeren tirsdag 28. april. Konferansen finner sted i Kilden.

29. april er det frokostmøte med ordfører Arvid Grundekjøn og representanter fra etablerervirksomheter. Det er ordførerens ønske at bransjen skal mene noe om hvilke utfordringer vi står overfor, og på hvilken måte Kristiansand kommune kan bidra til å legge til rette for nye virksomheter og ny verdiskaping.

April avsluttes med et frokostmøte 30. april, der rektorkandidatene på UiA stiller opp. Vi presenterer alle de fem kandidatene, og ber de si noe om hvilke utfordringer de mener universitetet står overfor de nærmeste årene. Og hvordan ser de for seg samspillet mellom akademia og næringslivet, et samspill mange mener vil være avgjørende for videreutvikling av vår region?

Noen dager senere, 5. mai, kommer kommunalminister Jan Tore Sanner for å diskutere kommunereformen med næringslivet. Hvilken betydning har storkommunene for regionalutviklingen og for næringslivet, og hva er de ulike konsekvenser ved ulike modeller. Dette er et utvidet frokostmøte som finner sted på Klubben.

- Temaer som kultur, næring, kommunereform og universitetsutviklingen er alle viktige brikker i det å skape en god bo- og arbeidsregion. Skal vi bli best i Norge, vil også Næringsforeningen være en god bidragsyter på veien dit, sier Dietrichson.

For informasjon og påmelding til arrangementene:

Kildenkonferansen
Rektorvalg
Frokostmøte med Jan Tore Sanner

Foto:
Monica Mæland: Hans Jørgen Brun
Thorhild Wildwey: Ilja C. Hendel
Arvid Grundekjøn: Kristiansand Kommune
Jan Tore Sanner: Torbjørn Tandberg/KMD

facebook