Fra høyre Tine og Nina fra TapasTone, Finn Holmer-Hoven, bak kelneren Wenche Rosenløv, Nina Ribe fra Simonsen Vogt Wiig Advokatfirma Kristiansand, Johan Olsen fra Boen Gård og MW Sebastian Bredal.

Strålende vinaften på Boen gård

30.09.2016 | Anita S. Dietrichson
Klavermusikken møtte de 25 deltagerne allerede da de trådde over dørterskelen. Den satte stemningen allerede i oppstarten, og slik fortsatte det utover kvelden.
artikkelen fortsetter under annonsen
Adv. Tofte
Det var ikke ukjente Øystein Eidsaa (tidligere leder av Kristiansand Symfoniorkester), som sørget for å sette stemningen da rundt 25 medlemmer av Næringsforeningen gjestet gården.

Mens høstmørket senket seg over jordene og omgivelsene, fikk de frammøtte en flott omvisning og orientering om historien bak gården. Inne i de vakre stuene var det varm stemning og et raust vertskap. Hovmester Dagfinn Galdal og Master of Wine Sebastian Bredal sørget for at både vin og mat var tilpasset hverandre, og smakene kom på løpende bånd. Og ikke hvilke som helst smaker, men i stor grad noe mange ikke hadde smakt før:

Som snacks ble det både bevertartar og Tacolefse med brassert grevling. Og etter det 5 retter: Gravet rypebryst, røkt mufflon, speket og røkt reinsdyrhjerte, grillet hjortelår og Gran-is med blåbær/blåbærkrem og syltet rødbete.

Gode presentasjoner av maten ved Dagfinn Galdal, og ikke minst en kunnskapsrik og velartikulert vinkelner gjorde at deltagerne gikk hjem litt klokere. Og ikke minst ble mange utfordret på å teste litt mer enn det de tradisjonelt smaker, både av vin og mat.

Ekstra hyggelig var det at Johan Olsen var sammen med hele kvelden. Han har – sammen med Eidsaa – stått i spissen for et omfattende restaurering og oppgradering som gjør at Boen Gård fremstår som en perle i landsdelen. Og ikke minst: Et svært aktuelt sted for næringslivet å benytte seg av i ulike sammenhenger.
facebook

Relaterte saker