Medlemsnytt

Storstilt åpning av nytt showroom

27.05.2016 | May Baagøe Broughton
Med mange gode foredrag og et innholdsrikt program ble det fullt hus under åpningsfesten til F&O i Vestre Strandgate.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Halvard Aglen, Havnedirektør ved Kristiansand Havn åpnet den faglige delen av programmet ved å presentere havnas utvikling og fremtid – det er mye som skjer i byen vår. Her er allerede utviklingen av sjø- og sentrumsnære boligområder og næringsområder i gang.

Aglen fortalte at Kristiansand Havn er en av de aller største havnene i Norge.  Videre fortalte han at produksjonsverdien på det som skipes gjennom Kristiansand havn er over det dobbelte av det som skipes gjennom Grenland Havn. Historisk sett er havn og handel i aller høysete grad en stor forklaringsfaktor på hvordan by og kultur påvirkes og utvikler seg.

Morten Ragnøy Ednes, Seniorrådgiver og Arkitekt ved DOGA – Norsk Design og Arkitektursenter, dro gjennom historien tilbake fra de første antikke byene, og hvordan de drev byplanlegging.

- Kristiansand er helt tydelig utviklet etter grid-formen. Forklaringen på dette rutenettet med rette gater og like store eiendommer, var for å dele inn eiendommene inn i like store størrelser, og for å enkelt kunne verdisette og selge, fortalte Ednes.

- Den industrielle revolusjonen, herunder strøm og konstruksjon av glass, ga oss bygater med store vindu og elektriske belysning. Det resulterte i stor oppblomstring av butikker og handelsgater som vi fortsatt har i dag. Vår tids store revolusjon, som også gjelder for Kristiansand er den 3. industrielle revolusjon med at internett er med oss over alt hvor enn vi går. Dette gjør at byer tenker på nye måter og vi går spennende tider i møte på løsninger som integrerer butikker, næringsbygg, kultur og boområder i ett for å skape attraktive bymiljø og arbeidsplasser, avsluttet Ednes.

Professor og Arkitekt Siri Hunnes Blakstad, Divisjonsdirektør ved ÅF Reinertsen og Professor ved NTNU, har lang og solid erfaring med forsking og prosjekter for utforming av gode arbeidsplassmiljø. Vi fikk av henne et innblikk i hvordan mennesker påvirkes av omgivelsene og hvordan rommet og interiøret er et verktøy for trivsel og gode arbeidsmiljø.

- Arbeidsplassen er også et strategisk virkemiddel for bedriftens identitet og ansikt utad. Studier viser at en god analyse i forkant av bedriftens behov og mål for arbeidet er nødvendig for å få et vellykket resultat målt opp mot trivsel og tilhørighet. Metodene innen Aktivitesbaserte Kontorløsninger er essensielle for at alle behov blir ivaretatt. Denne prosessen hjelper en til å få et riktig utvalg av soner; eksempelsvis for konsentrasjonsarbeid, prosjektarbeid, sosiale møteplasser og stillesoner, fortalte Hunnes Blakstad.

- Vi avrundet kvelden med med nydelig mat fra Kjøkkenskapet med et tapasutvalg som virkelig kan anbefales til denne type arrangementer. Vi er utrolig fornøyd med oppmøtet og gleder oss til fortsettelsen, sier Irene M. Berg i Fagerhaug & Olstad.
facebook