Arbeidsgruppen for kommunereformen lytter til orientering fra Knutepunkt Sørlandet. Følges med stor interesse fra venstre: Halvard Aglen (Kristiansand havn), Are Kristiansen (FAVEO), Jan Willy Føreland (ressursgruppe NiKR), Tom Bredesen (ressursgruppe NiKR), John Ånon Jonassen (Knutepunkt Sørlandet), Kristian Råmunddal (Knutepunkt Sørlandet).

Statsråd Sanner kommer til frokostmøte om kommunesammenslåing

16.04.2015 | Anita S. Dietrichson
Næringsforeningen utfordrer næringslivet ved næringslivslederne til å engasjere seg i kommunestrukturdebatten. Derfor skjer det nå en rekke aktiviteter i regi av NiKR.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
- Næringslivet må engasjere seg i kommunedebatten. Spesielt oppfordrer vi bedriftsledere i de mindre kommunene i Knutepunkt Sørlandet til å engasjere seg, sier adm. dir. Anita S. Dietrichson i Næringsforeningen.

Næringslivet har vært lite på banen, og mange har «pekt» på Næringsforeningen til å ta initiativ. I dag kommer initiativet, i form av en kronikk i Fædrelandsvennen.

- Vi håper flere bedriftsledere følger opp med debattinnlegg, slik at vi får et oppriktig engasjement rundt saken, sier Dietrichson.

I tillegg arrangerer Næringsforeningen et møte med statsråd Jan Tore Sanner. Møtet blir et utvidet frokostmøte i Klubben i Kristiansand 5. mai. Sanner kommer sammen med dekan Sigbjørn Sødal ved fakultetet for samfunnsvitenskap og Handelshøyskolen ved UiA, som også er rektorkandidat.

I møtet blir det flere innlegg fra næringslivet, blant annet ved Jan Willy Føreland, som er representert i Næringsforeningens ressursgruppe for infrastruktur og byutvikling, og ved adm. dir. Mona Mortensen fra Repstad Anlegg i Søgne.

Knutepunkt Sørlandet er i gang med en utredning. Derfor er Åse Severinsen, styreleder i Knutepunktet, invitert til å si noe om konsekvensene ved alternative kommunestrukturer.

- Neste utgivelse av SPENN – som kommer i slutten av april – er viet temaet kommunestruktur. Vi forsøker der å belyse verdier, vekstmuligheter og nytteverdi som en kommunereform kan ha for næringslivet, sier Dietrichson.
facebook