Startskuddet for aspargessesongen
- Arrangementet er en videreføring av konseptet Restaurant Måltid hadde i Kristiansand Sentrum. Det er nytt for Boen Gård, men vi ønsker å tilby denne type bespisning og cuisine, her i Boen Gårds fasiliteter, sier Galdal.
Denne type arrangementer arrangeres 7-8 ganger i året, men med forskjellige tema.To kvelder spiller altså aspargesen hovedrollen på Boen Gård. I menyen som serveres er aspargesen med i alle rettene, utenom desserten. Det serveres både hvite og grønne asparges.
Ifølge apertif.no er asparges er en av de eldste, dyrkede kjøkkenurter. Den har vært dyrket i Egypt og Romerriket helt siden oldtiden og har alltid blitt sett på som en delikatesse.
- Fra man planter sin første asparges til man kan høste den første gang så går det 3 - 4 år – i tillegg så er det den første råvaren som spretter ut av jorden. Norsk asparges er også ekstremt næringsrikt. Den grønne aspargesen vi serverer kommer fra en produsent i Holum som heter Ulf Arne Meistad. Denne aspargesen regnes som en av landets beste asparges, forteller Galdal.
Fakta:
Datoer for arrangement: 21.05 og 04.06
Påmelding