Spennende samarbeid mellom Noroff VGS og Sunn Hverdag

14.08.2015 | May Baagøe Broughton
Samarbeidet skal sørge for at studentene med spesialisering innen toppidrett skal få tilpasset undervisning og trening slik at de kan ta ut sitt optimale potensiale.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER

Bildetekst: F.v, rektor ved Noroff  VGS, Jan Berhus, daglig leder i Sunn Hverdag, Hilde Nævestad og sportslig leder ved Noroff VGS, Johan Holte. 

Noroff  VGS begynner derfor en prosess sammen med Sunn Hverdag høsten 2015, der målet er å skape en skole for framtiden. Det vil si en skole med lærere og elever som er nysgjerrige, åpne, som tør å utfordre, som tør å gå ut av komfortsona, som tør å feile, som lærer av feilene, og som har evne til kreativ problemløsning. En skole med lærere og elever som tør å tenke selv, som tar ansvar for egne valg og egne handlinger, og som vet hva det vil si å jobbe systematisk mot mål. 

- Som skole ønsker Noroff  VGS å legge særlig vekt på at elever og lærere skal gå i samme retning, og at skolen og eleven jobber mot konkret mål, og rundt en felles tanke, sier rektor ved Noroff VGS, Jan Berhus.

- Identitetsbygging og bevissthet gjennom utviklingsprosesser hos elever og lærere, vil det kommende året bli satt i system gjennom samarbeidet med Sunn Hverdag, fortsetter Berhus. 

Noroff  VGS kan i disse dager ønske elever velkommen til sitt nye utdanningsprogram studiespesialisering med toppidrett. Skolen har store ambisjoner om å være med å bidra til at unge utøvere på Sørlandet får et unikt tilbud til å utvikle seg i sin idrett, samtidig som at de går på skole. Skolen har som mål å gi et solid tilbud med de 90 plasser som de har fått tildelt, og ønsker å være et attraktive både for utøvere på Sørlandet og utøvere ellers i landet. 

I forberedelsene har rektor Jan Berhus og sportslig leder Johan Holte hatt fokus på å få med seg dyktige lærere som ønsker å skape godt læringstrøkk, god kvalitet, og et godt læringsmiljø. Undervisning og trening skal tilpasses slik at utøveren kan ta ut sitt optimale potensiale.

De har derfor ansatt et lærerteam med personer som har unik spesialkompetanse på ulike fagområder som skadeforebyggende trening, basistrening, idrettsspesifikk trening og mentaltrening.

- Det er fremdeles noen få tilgjengelige plasser på utdanningsporgrammet studiespesialisering med toppidrett og man kan søke opptak på www.noroffvgs.no , avslutter Jan Berhus. 

Fakta:
Sunn Hverdag er et firma som jobber med prestasjoner og helse, der målet er å hjelpe mennesker til framgang, endring, læring og suksess. Firmaet levere tjenester innenfor idretts- og prestajonscoaching, barne- og ungdomscoaching, ledercoaching, teambuilding, mentaltrening og fysisk trening.

Hilde Bech Nævestad eier og jobber i Sunn Hverdag.

Hilde har jobbet 10 år som idrettslærer, og har lang og bred erfaring med å coache idrettsutøvere. I dag driver hun sitt eget firma, Sunn Hverdag, der hun b.l.a jobber med prestasjonscoaching og idrettscoaching. Hun har tidligere jobbet med IK Start, Gladiators, og utøvere innenfor CrossFit, løping, friidrett, langrenn og svømming.

Noroff VGS har fått nye eiere i løpet av sommeren og vil om kort tid skifte navn til Akademiet Kristiansand. 

facebook