Anne Karin Knausgård tror det er store muligheter for norske selskaper i Iran.

Sørlandsk næringsliv til Iran

29.06.2016 | May Baagøe Broughton
Etter lettelsen av handelssanksjonene mot Iran, åpner landet seg nå for mange internasjonale bedrifter.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Også norske bedrifter viser interesse for Iran, og i denne forbindelse vil KVentures, med Anne Karin Knausgård i spissen, bidra til å arrangere en stor olje- og energikonferanse i Teheran.

Knausgård har i flere år jobbet blant annet i Statoil, og har i flere omganger besøkt i Iran.  Senest høsten 2015  og våren 2016 besøkte Knausgård landet med tanke på å utvikle forretningsmuligheter mellom iranske og internasjonale selskaper. Sammen med Yngvar Duesund vil hun nå bidra til gjennomføringen av en konferanse for norske bedrifter som har Iran på sin radar. Konferansen gjennomføres i samarbeid med IPEC (Iranian Petroleum & Energy Club) på iransk side  og bla DLA Piper på norsk side.

- Tema for konferanse vil være: Hvordan skal norske selskap som har Iran på sin agenda ta del i det store markedet som nå er åpnet for internasjonale selskap i Iran? Og hva skal til for at norske selskap virkelig skal lykkes i Iran?, forteller Knausgård.

Hun mener norske selskaper nå har en veldig stor mulighet som følge av sanksjonslettelsene i Iran.

- Vi ser at det kan åpne seg store muligheter for norske bedrifter i Iran. Iransk industri ser spesifikt etter innovative norske bedrifter med robust teknologi, produkter, spesialtjenester, metoder og prosesser som er kosteffektive både for Capex og Opex,  forteller Knausgård.

Ifølge Knausgård har Iran store ambisjoner og strukturerte planer for utviklingen av landets petroleumsindustri. De har satt et mål om å øke oljeproduksjonen til samme nivå som før sanksjonene mot landet ble innført, det vil si + 700 b/d i løpet av en relativt kort periode. Utviklingen vil inkludere både offshore og onshore og omfatter både nybygg og modifikasjon på eksisterende plattformer.

Den 3-4 dager lange konferansen gjennomføres i perioden 21-23 november og er skreddersydd og målrettet for å tilføre verdi til deltakerne.

- Deltakerne skal få innsikt, kunnskap og informasjon om beslutnings- tilbudsprosesser, relevante prosjekter og relevante selskap, poengterer Knausgård.

Ole-Petter Sunde i Næringsforeningen tror denne konferansen kan være viktig for norske selskaper.

- Denne konferansen kan være en viktig døråpner for selskaper som ønsker å gjøre seg kjent med det iranske markedet, og hvilke muligheter dette kan gi.  I løpet av konferansedagene vil det også bli gitt muligheter til bedriftsbesøk, og for de som nå ser seg om etter nye internasjonale samarbeidspartnere kan denne konferansen by på spennende muligheter.  Iran har mye gammelt utstyr som trenger oppgraderinger i tillegg til at det kan ligge til rette for anbudsrunder på nytt utstyr.  Her kan leverandørindustrien skaffe seg nye og spennende muligheter, sier Sunde.

- Dersom noen har interesse av å delta på konferansen, eller ønsker ytterligere opplysninger om agenda eller praktiske forhold i forbindelse med konferansen, må de gjerne ta kontakt, opplyser Sunde.
facebook

Relaterte saker