Bildetekst: Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen på scenen under Næringslivsdagen 2015.

Seema-dagen i Kilden Teater- og Konserthus

01.10.2015 | Anita S. Dietrichson, foto: www.seema.no
Når Loveleen Brenna inviterer til Seema-dagen i Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand, er det med et sterkt ønske om at regionen må bli flinkere til å ta i bruk kvinnelige kompetanseinnvandrere.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
- God kunnskap knyttet til mangfoldsledelse vil gi et stort konkurransefortrinn i et selskap som satser på dette, sier daglig leder og gründer av Seema, Loveleen Rihel Brenna.

- I min barndoms by Kristiansand er det mange personer med høyere utdannelse og flerkulturell bakgrunn. Mange står utenfor arbeidslivet av ulike årsaker, som blant annet utenlandsk navn, skepsis hos arbeidstakere og manglende nettverk. Vi ønsker derfor å bygge kunnskap, skape møteplasser og åpne dører for begge parter, altså gjøre en forskjell, sier Brenna.

- Hva er det viktigste du ønsker å oppnå med Seema Kristiansand?

- Som en stor eksportregion er det naturlig at behovet for kompetanseinnvandring og kunnskap og mangfold er nødvendig. Næringslivet på Sørlandet er internasjonalt og samtidig sårbart, derfor er det avgjørende å bruke potensialet som ligger i mangfoldet i hele befolkningen, sier Brenna.

Seema arrangerer Seema-dagen i Kilden 26. oktober mellom 16.00 og 20.00. Blant foredragsholderne er blant annet Paal Hennig-Olsen, Johan H. Andresen og Trond Rieber Knudsen. Et panel bestående av blant annet fylkesmann Ann-Kristin Olsen vil debattere om Sørlandet er klar for mangfoldsledelse.  Panelet ledes av Kurt Mosvold.

- Seema sin målsetting er at man gjennom lederopplæring og talentprogram skal bidra til økt deltakelse i arbeidslivet. Gjennom verktøy og kunnskap skal kvinner med internasjonal bakgrunn få støtte og oppmuntring til å lykkes, avslutter Brenna.

Fakta:

  • Seema ble etablert i 2012 av Loveleen Rihel Brenna.

  • Selskapet har fem ansatte fordelt på virksomheten i Oslo og Kristiansand.

  • 17 talenter har allerede fullført programmet, og 19 talenter er med i dag.

  • Seema er det ledende miljøet innen mangfoldsledelse og tar konsulentoppdrag og coaching i tillegg til kurs og foredrag.


Fullstendig program kan du laste ned her

Meld deg på her

facebook