f.v Morten Elieson fra Stiftelsen Miljøfyrtårn, Klima- og Miljøminister Tine Sundtoft, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen Anita S. Dietrichson, prosjektleder hos Næringsforeningen, Anne Marit Thomassen. Foto: Anders Martinsen

Penger å tjene på det grønne skiftet

24.08.2015 | Runar Brøvig
Næringslivet må gripe muligheten til å tjene penger på å tenke grønt, sa klima- og miljøminister Tine Sundtoft under et møte på Grønt Senter i Kristiansand mandag morgen.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Klima- og miljøminister Tine Sundtoft viste til en rapport som viser at 96 prosent av det grønne skiftet vi må igjennom kan være lønnsomt. Sundtoft pekte også på den positive merkevarebyggingen som det å tenke grønt gir.

EYDE-nettverket er et eksempel på en klynge bedrifter som jobber kontinuerlig for å redusere egen miljøbelastning. Bedriftene i nettverket har vært mottakere av hele 40 prosent av miljøteknologiordningen til Innovasjon Norge. Dette er en ordning som i 2015 har totalt 330 millioner til disposisjon. Enova har også viktige støtteordninger innen energi- og klimatiltak for industrien.

På slutten av møtet overrakte Sundtoft diplom til Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, et synlig bevis på sertifisering som Miljøfyrtårn. Næringsforeningen ønsker å øke bevisstheten om miljøledelse og de positive effekter dette kan ha for våre medlemsnytt,aktueltmer.

De fem første medlemmene som melder sin interesse for å bli Miljøfyrtårn, vil få delta på en effektiv og gunstig miljøsertifiseringsprosess. Vi kan allerede melde at SIA, velferds- og kulturorganisasjonen for studentene på Sørlandet, har meldt sin interesse. Ta kontakt med Næringsforeningen om din bedrift ønsker å delta i ordningen. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder for de fire resterende plassene vi har til rådighet

 
facebook