Overnattingsmuligheter på Boen gård

13.07.2015 | Anita S. Dietrichson, foto:Johan Olsen
Etter å ha brukt flere år på å restaurere Boen Gård, har eierne nå lagt til rette også for overnatting på gården i tillegg til møte- og selskapsfasiliteter.
2 leiligheter med «stelle selv» muligheter er nå ferdigstilt for både laksefiskere og andre som ønsker å overnatte på den gamle herskapsgården. Vi har besøkt Boen gård for å se på fasilitetene til vårt medlemsnytt,aktuelt på Tveit.

Hovedhuset ble fredet i 1923, og eiendommen kjøpt av skipsmegleren og trelasthandleren Johan G Olsen i 1939. I dag er det barnebarna Randi Eidsaa, Johan Olsen og Martin A. Olsen som eier Boen Gård.

Vi kunne ikke valgt en vakrere sommerdag da Næringsforeningen besøkte gården for en omvisning. Gården ligger nydelig til ved Tovdalselva i Tveit, omkranset av parkanlegg, høyreiste løvtrær og kulturlandskap hvor sauer holder vegetasjonen nede på en naturlig måte.

-Stedet egner seg svært godt til selskaper, businessmøter, styremøter, seminar, strategisamlinger osv., forteller Johan Olsen, en av eierne, og nå bosatt i et mindre hus på gården. Du har hele eiendommen for deg selv, og vi kan love at maten og servicen er perfekt, tilberedt på vårt nybygde kjøkken av Restaurant Måltid fra Kristiansand. Restaurant Måltid er en av Eyvind Hellstrøms favoritter og rangert som som en av Nordens aller beste restauranter. Ekstra stas er det jo at vi nå også har fått muligheter for overnatting, noe vi i lengre tid har sett behov for.

Innendørs er det plass til 90 gjester og utendørs flere hundre.

Både Boen Gård og Restaurant Måltid er medlemsnytt,aktueltmer i Næringsforeningen, og vi kan anbefale begge steder på det varmeste.

Fakta leilighetene: Befinner seg i hovedhusets fløybygninger. Fløyene ble i gamle dager benyttet av gårdens personale til beboelse, kontor, produksjon, lager og matlaging. 4 rom med til sammen 8 senger. Rommene har egne bad. Felles stue/kjøkken i hver fløy. Gamle dagers stil og atmosfære er gjenskapt.

Om bildene: Laksen veide 10 kg, fanget på Boen i juni i år. Boen Gård sitter på en berømt lakserett.
Interiørbildene er fra leilighetene, med unntak av bildet som viser spisestua i selve hovedhuset.
Les mer her

 
facebook