Medlemsnytt
f. v. Erling Løyning, Dagfin Skaar, Rune Sliper, Trond Bjorvand, Harald Furre, Øyvind Skaar

Ø80 et viktig initiativ for å utveksle ideer

11.12.2015 | May Baagøe Broughton
Kompetansehuset i Østre Strandgate 80 hvor samarbeid på tvers av bransjer skal utveksle nye ideer og skape gode synergier, hadde forrige uke offisiell åpning.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Over 80 personer hadde tatt turen til Østre Strandgate 80 da det var offisiell åpning av huset som er kjøpt av Dagfin Skaar AS, Bitpro og Rådgivende Ingeniører Løyning.

- Det er i dårligere tider at man kan gjøre business og av den grunn bestemte vi oss for å kjøpe huset i 2014, sier Trond Bjorvand, daglig leder i Bitpro.

Grupperingen bak Ø80 så muligheter til å lage et miljø hvor man på tvers av bransjer kan dra nytte av hverandre og sammen gå inn i prosjekter. Per dags dato er 10 bedrifter etablert i bygget og nummer 11 er på vei inn. Miljøet består av kompetansebedrifter innen bygg og bedrifter innenfor IT- og telekommunikasjon.

Det er stor interesse for å være en del av miljøet i Ø80 og av den grunn er de i en prosess for å få bygget på flere etasjer.

- Vi ønsket å skape et miljø hvor etablerte samarbeid kan vokse seg enda sterkere. Vi ønsker også å få inn nye bedrifter i samarbeidet, dette styrker oss ytterligere, sier Øyvind Skaar, daglig leder i Dagfin Skaar AS.

- For ny-etablerte bedrifter håper vi at Ø80 kan bli et miljø som gir en flying start. Forholdene ligger til rette med et stort nettverk, og mye gründererfaring på huset, sier Trond Bjorvand.

- Felles prosjekter har vi kjørt tidligere også, men etter at vi flyttet sammen er båndene blitt tettere og samarbeidet glir enda lettere, sier Rune Sliper.

- Innenfor bygg er vi et komplett «rådgiverhus» fra nyttår. Da flytter Brekke & Strand inn, Norges ledende innen akustikk, og miljøet er komplett sier Øyvind Skaar.

[caption id="attachment_4493" align="alignnone" width="400"]Ø80_åpning_7 Ordfører Harald Furre trykker på knappen for få opp tv-signalet.[/caption]

Ordfører Harald Furre stod for den offisielle åpningen av bygget og han synes det er flott at etablerte bedrifter kommer sammen, samarbeider, deler kompetanse og infrastruktur.

 
facebook