Lite Kristiansandsfirma presenterer unik og verdensledende teknologi for miljøministeren

14.08.2015 | May Baagøe Broughton
Mandag 24.august er en merkedag for det nystartede firmaet BOC Norge, da de får muligheten til å presentere en ny miljøteknologi for klima- og miljøminister Tine Sundtoft på Grønt Senter på Odderøya.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
BOC Norge er en ung bedrift som er eid av 7 Kristiansandere. Med støtte fra Innovasjon Norge og egne midler samt dugnad fra samtlige eiere holder de på å etablere en meget fremtidsrettet industribedrift.

- Vi har et sterkt ønske om å få dette ut til verden og trenger blest om løsningene og våre unike verdensledende produkter, sier Tom Tellefsen, en av eierne av bedriften.

- BOC-produktene (Better Organic Cyclus) er bygget på en verdensledende miljøteknologi innen renholds- og saneringsprodukter. Produktene spalter om olje og fettstoffer av organisk opprinnelse uten bruk av løsningsmidler eller aromater. Alle produktene baseres på biologiske og fornybare ressurser. Produktene er helse- og miljøvennlige og bidrar til å skape et mer bærekraftig miljø. Våre produkter inneholder ingen løsningsmidler eller aromater og er samtidig svært effektive. Produktene er også pH-nøytrale, fortsetter Tellefsen.

Svein Johansen er oppfinner av den unike grunnteknologien til våre produkter. Han startet forskningen og utviklingen for 20 år siden. Virkning og effekt er dokumentert gjennom samarbeid med ulike nasjonale og internasjonale forskningsinstitutt. Utgangspunktet for utviklingen var naturens egen renseprosess. I 2001 ble Svein Johansen nominert til Nordisk Råds Miljøvernpris og i 2003 ble han finalist til GRIPS Glassbjørn for innovasjon.

De siste årene er teknologien videreutviklet og vi har fått dokumentert nye bruksområder for produktene, blant annet rensing av feiesand, borekaks og forurensendemasser. Oljesøl på vei og løsninger for å unngå oppgraving av oljetanker er også løsninger vi vil vise denne timen sammen med miljøvernministeren.

- Vi håper at det er bedriftsledere som ser mulighetene i denne teknologien og det har de muligheten til den 24.august på Grønt Senter. Det er nemlig behov for mange underleverandører til de ulike løsningene vi har forsket frem. BOC Norge ønsker å være produsent av selve renholds og saneringsproduktene og gjøre avtaler med de som driver i ulike sektorer innen de løsningene vi vil vise denne dagen. Vel møtt til en fremtidsrettet time med hensyn til bærekraftig bedriftsutvikling, avslutter Tellefsen.

 
facebook