HR-direktør i Evry, Jarle Holtet- Lid (tv.) med seniorkonsulent Nina Torjesen og markedssjef i Evry i Agder, Morten Rosenberg.

Lar privatbilen stå

01.03.2017 | May Baagøe Broughton
Evry oppfordrer til samkjøring og har investert i to pendlerbiler til ansatte som skal farte mellom Kristiansand og Aust-Agder.
artikkelen fortsetter under annonsen
Adv. Tofte
Evry oppfordrer til samkjøring og har investert i to pendlerbiler til ansatte som skal farte mellom Kristiansand og Aust-Agder.

– Dette handler om flere ting. For det første gjør det oss mer attraktive for ansatte, ved at de slipper å bruke privatbilen til pendling. For det andre er det et klimavennlig tiltak, og for det tredje er det kostnadsbesparende for oss, ved at vi reduserer reiseutgifter, forteller Morten Rosenberg, markedssjef i Agder i IT-selskapet Evry.

Det er tre år siden de skaffet seg den første pendlerbilen. Tiltaket var en så stor suksess at de måtte ha en bil til, denne gangen en el-bil, for å frakte konsulenter
frem og tilbake mellom Kristiansand og kunder i Aust-Agder. Nå er det sju ansatte som benytter seg av dette tilbudet flere dager i uken.

– Vi skal snart ansette to nye som også vil benytte seg av dette tilbudet, så vi har nesten full kapasitet allerede på de to bilene, forteller Rosenberg.

Han sier de ansatte setter pris på at arbeidsgiver tilrettelegger på denne måten. Det støtter seniorkonsulent, Nina Torjesen, i Evry.

– Det er supert, og veldig praktisk for meg som småbarnsmor å vite at dersom jeg må pendle, så trenger jeg ikke okkupere privatbilen hjemme, forteller hun.

HR-direktør i Evry, Jarle Holtet- Lid, sier de er opptatt av å være klimanøytrale.

– Mange bedrifter oppmuntrer til samkjøring, men her legger arbeidsgiver til rette for at det skal være enkelt å gjøre det. Det fungerer godt. For oss er det viktig å bidra til å redusere utslipp, sier Holtet-Lid.
facebook