Både gründere og investorer var samlet til Gründerkveld i Bankkjelleren

Gründerbedrifter i møte med investorer

15.01.2015 | Ole-Petter Sunde
Onsdag kveld arrangerte Kristiansand Kommune, i samarbeid med Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, en møtekveld der utvalgte gründerbedrifter fikk presentert sine forretningsideer for utvalgte investorer.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
I overkant av 70 personer var samlet denne kvelden for å prøve ut gode forretningsideer og finne viljen blant investorene til å satse risikovillig kapital til bedrifter i en oppstartsfase.

Bedrifter som Morild, Standlifter, Offshore Crew, Scanwatt og Pocket Composer AS presenterte sine konsepter for et lydhørt og interessert publikum.

Til tross for at gjennomgangsmelodien fra de tilstedeværende investorene var at de ønsket kun å satse på områder som de selv kjenner til og behersker, var det likevel stor enighet om at møteplasser som dette er uunnværlige.  Både gründere og investorer er opptatt av at slike samlinger vil bidra til økte etableringer og knoppskyting ut fra allerede eksisterende miljøer.

--Målet vårt med kvelden var å lykkes med  å koble en gründer eller to til noen av de fremmøtte investorene. Og mitt inntrykk av møtet er at flere investorer er opptatt av å investere i den bransjen de kjenner best, det har vi lyst til å utfordre investorene på videre,   sier Anita S Dietrichson i Næringsforeningen.  Vi er likevel sikre på at slike møter bare blir viktigere og viktigere i tiden som kommer, og at miljøene vil modnes til også å investere risikovillig kapital i forretningsområder som kan være nye.

En foreløpig oppsummering fra gårsdagen er at dette var et meget vellykket arrangement som vi ønsker å gjenta i løpet av våren.

-Vi vet at det finnes mye god kapital i regionens investormiljø som med fordel kan eksponeres for et stadig voksende gründermiljø.  Skal vi lykkes med å få realisert de mange gode ideer til å bli levedyktige bedrifter er vi avhengig av at risikovillig kapital blir tilgjengelig for gründere som ofte selv satser alt av tilgjengelige midler og muligheter for å lykkes, avslutter Dietrichson.
facebook