Hokus Pokus Barnehage, Grimstad

Fremtidens ingeniører bidrar i byggingen av Mechatronics Innovation Lab

18.05.2016 | May Baagøe Broughton
Endelig er byggingen av Mechatronics Innovation Lab(MIL) igang. Det offisielle spadetaket ble tatt av det som forhåpentligvis blir noen av fremtidens ingeniører, representert ved Hokus Pokus Barnehage i Grimstad. MIL trenger enda 60 millioner kroner for å få på plass alt det nødvendige utstyret. Tor Henning Ramsfjord, daglig leder i NOV, oppfordrer regjeringen til å stille opp med det resterende beløpet.
Foreløpig har regjeringen bidratt med 40 millioner kroner til bygget, og MIL har fått forpliktelser fra næringslivet om kjøp av 50 millioner kroner i tjenester fra laben. Forpliktelsene har så langt kommet fra bedrifter i NODE klyngen, nå ønsker MIL og også engasjere bedrifter i EYDE-klyngen.

Drømmer blir nå virkelige, sier Frank Reichert, rektor ved UiA. Dette blir den mest moderne labben som finnes i Norge, og den vil sikre konkurransekraft og den vil bidra til å holde oss i front innen forskning og utvikling på mekatronikk, fortsetter Reichert.

Morten Kollerup Bak, prosjektleder for MIL hos UiA, forteller at labben bygges for alle bransjer og sektorer.

Det er hovedsaklig områder rundt:

  • offshore teknologi

  • robot teknologi

  • 3D printing

  • materialteknologi

  • digitalisering i industrien


som blir hovedsatsingsområder for MIL, fortsetter Morten K. Bak.

MIL er organisert som et AS, heleid av Universitetet i Agder. Byggingen av MIL planlegges ferdigstilt juni 2017, og skal være klar til bruk av bedriftene i august 2017.

 

 
facebook

Relaterte saker