Førstereis med Fullriggeren Sørlandet

28.07.2015 | May Baagøe Broughton, foto: Steinar Kristiansen
Spente ungdommer mønstrer på Fullriggeren Sørlandet for regattaetappen til Ålborg under årets Tall Ships Races.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
28.juli går startskuddet for siste regattaetappe i årets Tall Ships Races 2015. 1.august skal skutene være i mål i Ålborg.

Dagen før avreise er det 33 forventningsfulle ungdommer som mønstrer på Sørlandet. De fleste helt uten erfaring, men med stor interesse for seiling.

Kaja Honnemyr fra Iveland er 20 år gammel og skal ut på sin første seiltur. Hun har fått muligheten til å seile gjennom finansiering fra Iveland Kommune, som betaler seilasen for henne og to andre ungdommer fra kommunen.

Kajas forventninger til seilasen er mange.

- Jeg gleder meg til å prøve noe nytt, lære om seiling og alt arbeidet som gjøres om bord. I tillegg gleder jeg meg til å treffe ungdommer fra andre land.

Hun kommer fra innenlandskommune og har ikke vært mye på sjøen.

- Jeg håper ikke jeg blir sjøsyk, jeg har hamstret sjøsyketabletter fra apoteket, sier Kaja før hun mønstrer på skuta.

18-åringen Jørgen Skjegstad fra Kristiansand er også en av de som er ute på sin første tur. Han fikk muligheten gjennom en kampanje som ble lansert på skolen.

- Jeg gleder meg til å lære hvordan det er å være på sjøen og hvordan systemene fungerer om bord på skuta. I tillegg gleder jeg meg til å bli kjent med de andre ungdommene og de som jobber på Sørlandet, sier Skjegstad.

Som medarrangør av The Tall Ships Races 2015 vil Næringsforeningen i Kristiansandsregionen benytte anledningen til å takke de mange bedrifter og kommuner som har stilt opp med finansiering for de mange medseilere som i dag reiser fra Kristiansand til Ålborg.

- Ungdommene får sin livs opplevelse og vil etablere relasjoner og vennskap på kryss av landegrenser, kulturer og religioner. Som sponsor for medseilere har dere bidratt til at ungdommene kommer hjem med en bagasje full av entusiasme og glede samt gode verdier som er viktig for den videre utviklingen i fremtiden, sier Ole-Petter Sunde i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.
facebook