Medlemsnytt
Kilden presenterte denne uken satsinger i vår- og høstprogrammet. Her forteller teatersjef Amalie Nilssen musikalen Terje Vigen, som settes opp i Fjæreheia i sommer.

Dette har du i vente på Kilden

31.03.2017 | May Baagøe Broughton
Onsdag presenterte Kilden et utvalg av hva som kommer ved Kilden Teater og Konserthus denne våren og høsten.
I vår venter først  Juryen 12 edsvorne menn som har premiere 5. April og Kveiteprinsen, som har premiere 27.mai. Juryen 12 edsvorne menn baserer seg på kultklassikeren 12 angry men, om en jury som får en mordsak i hendene og deretter må ta stilling til skyldspørsmålet.

Kveiteprinsen er en komisk opera med Nils Harald Sødal, som saltvannsallergikeren Kvalstein, i hovedrollen. Til sommeren venter musikalen Teje Vigen i Fjæreheia, med premiere 4. juli.

Deretter er det duket for høstprogrammet, og det var en svært stolt operasjef Frøydis Lind som kunne presentere både La Traviata, en operakonsertant, og Nøtteknekkeren, som Kilden setter opp i samarbeid med Balletto Di Milano, et av Italias mest anerkjente ballettkompanier.

Teatersjef Amalie Nilssen kunne så presentere flere egenproduksjoner den kommende høsten, deriblant stykket "Jeg vil vaske verden ren", om livet til NS-kvinnen Halldis Neegård Østbye,som har premiere 19. september, og "Sult1" en musikal basert på Hamsuns ikoniske roman "Sult".

- I "Jeg vil vaske verden ren" går vi inn i hodet på Østbye, som var glødende anti-semittisk og en sentral skikkelse i Nasjonal Samling under andre verdenskrig. Hvorfor tenkte hun som hun gjorde?

- Mens "Sult1" er en moderne vri på romanen til Knut Hamsun. Det er Geir Zahl, fra Kaizers Orchestra, som står for musikken, i tillegg til dyktige musikere innen norsk rap og rock. I hovedrollen finner vi vår egen Ina Marie Brekke, som er en fast skuespiller i vårt ensemple, sier Nilssen.

KSO kan blant annet friste med en egen konsert viet John Williams, en av Hollywoods mest brukte filmmusikkkomponister, 23 og 24. august.  I september kommer selveste Arve Tellefsen for å spille med KSO, og 19. oktober inviterer KSO til konserten "Italia", med orkesterets to italienere, sjefdirigent Bellincampi og solocellist Sessena, i sentrum.

Fullstendig program for årets forestillinger finner du her.

 
facebook

Relaterte saker