Bedrifter etablert og pengene er på vei!

19.01.2016 | May Baagøe Broughton
Det var smekkfullt hos Næringsforeningen da Kamilla Sharma i Innoventus Sør fortalte om det nye Veksthuset på Lumber. Erik Tønnesen i Skagerak Capital fortalte også om de 300 millionene som snart er tilgjengelig som risikokapital til bedrifter i tidlig fase.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Det var en engasjert forsamling som fikk høre Kamilla Sharma fortelle at de første bedrifter allerede er på plass ute på Lumber. Det ble også gitt en god gjennomgang av hva Innoventus Sør står for og hva de kan bidra med til innovative unge bedrifter.

[caption id="attachment_4886" align="alignright" width="400"]Administerende direktør i Innoventus Sør, Kamilla Sharma Administerende direktør i Innoventus Sør, Kamilla Sharma[/caption]

- Det er viktig å presisere at Veksthuset på Lumber ikke bare er for olje og gass sektoren. Alle bransjer er invitert inn, sier Kamilla Sharma, Adm. dir. hos Innoventus Sør. Vi skal utgjøre en forskjell ved å utfordre og støtte når nye ideer skal kommersialiseres, sier Kamilla Sharma.

Møtet fortsatte med en gjennomgang av det nye såkornfondet som skal komme til Sørlandet. Hele 300 millioner i risikokapital vil bli tilgjengelig for bedrifter i vår region. Fondet er rigget slik at staten stiller med 150 millioner kroner, men forlanger kun 42,5% eierandel. Staten gir med andre ord 22,5 millioner kroner til fondet, uten å forlange noe igjen. Private investorer vil dermed få et ekstra insentiv for å gå inn med penger i fondet.

- Vi ser etter bedrifter som enda ikke har begynt å tjene penger, men som viser et stort potensiale for vekst og inntjening, sier Erik Tønnesen, Managing Partner i Skagerak Kapital. Vi forenter at fondet vil gi en avkastning på 14-15%, fortsetter Erik Tønnesen.

Innovasjon Norge var også til stede i salen, og bidro med svar på spørsmål om det offentlige støtteregimet som også er tilgjengelig for unge innovative bedrifter.

Les  mer om flere av de offentlige støtteregimene her.
facebook

Relaterte saker