Mudassar Kapur (H), stortingsrepresentant og medlem i kommunal - og forvaltningskomiteen.

- Kommunesammenslåing en nødvendighet

03.03.2016 | Ole-Petter Sunde
- Kommunesammenslåing er en nødvendighet for å sikre sentrumsutvikling, moderne samferdsel, nyskaping og innovasjon, poengterer stortingsrepresentant Mudassar Kapur(H). Han var klar i talen til Storbyalliansen, som møtte med Kapur onsdag.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
- Interkommunalt samarbeid er ingen god løsning og definitivt ikke veien å gå.  Interkommunalt samarbeid fungerer ikke godt nok, og dette må ikke underkommuniseres, påpeker Mudassar Kapur videre.

Storbyalliansen, der Næringsforeningen i Kristiansandsregionen er en av partnerne sammen med næringsforeningene i Tromsø, Bergen, Trondheim, Stavanger og Oslo , har denne uken vært samlet i hovedstaden i to dager for å forberede sine innspill til regjeringens storbypolitikk. På programmet stod møter på Stortinget med representanter fra partiene Venstre og Høyre.  Storbyalliansens viktigste innspill til storbypolitikken er følgende fem punkter:

  • Samferdsel, forbedring av infrastruktur

  • Økt sysselsetting i privat sektor

  • Nyskaping og innovasjonspolitikk også i eksisterende næring

  • Kommunereformen / kommunesammenslåing

  • Sentrumsutvikling


Kapur var klar i sin tale om at det som vil være viktig fremover i by- og regionalutviklingen vil være naturlig bo- og arbeidsmarkedsregioner. I denne sammenheng er storbyalliansens innspill til regjeringens storbypolitikk av stor betydning.

Næringsforeningen i Kristiansandsregionen jobber aktivt for at K5 (sammenslåing av Søgne, Songdalen, Birkenes, Lillesand og Kristiansand kommuner) lar seg realisere slik at regionen kan bli en del av en storbypolitikk der K5 blir regionens naturlige bo- og arbeidsmarkedsregion.
facebook