Vil ha fornybarmidler til Sørlandet
- Våre medlemmer har gitt gode og sterke tilbakemeldinger på hvordan fondet bør innrettes. Disse synspunktene bringes nå videre til Stortinget og Olje og energidepartementet hvor det jobbes med å legge rammene for opprettelsen av fondet, sier Anita S. Dietrichson, adm.dir i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.
- Å ta tak i dette og være proaktive er svært viktig for det sørlandske næringsliv. Både lavutslippsindustri og fornybar industri står sterk i vår landsdel, poengterer Dietrichson.
Utmerket mulighet
Hun viser til at både Bergen, Stavanger og Trondheim allerede har meldt seg på debatten om hvor fondet skal administreres fra.
- Vi er like mye – og kanskje mer, opptatt av hva slags innretning fondet skal ha. Mange sier at vi må være mer foroverlente, dette er en utmerket mulighet for oss til å posisjonere oss i forhold til både storting og regjering, på et område hvor vi kan mye, sier Dietrichson.
Viktig vendepunkt
Også Fylkesrådmann Tine Sundtoft var til stede på møtet.
- Paris-avtalen, 12. desember i fjor, markerte et vendepunkt i klimadebatten. Fornybar AS fondet må bli et verktøy for å nå dette målet. Fondet bør brukes til å investere i Norge, samt skape arbeidsplasser i landet. Vår region har fortrinn innen lavutslippsteknologi og fornybar energi. Dette er områder som må bli viktige områder for Fornybar AS fondet, sier Sundtoft, tidligere klima og miljøvernminister i Solbergregjeringen.
De samlede tilbakemeldinger fra Næringsforeningen, Elkem, Teknova, Sørlandet Kompetansefond, NHO, Agder Energi, EYDE, NODE, UiA og Kristiansand kommune blir tatt med tilbake til Olje- og energidepartementet av stortingspolitiker Norunn T. Benestad.
- Vi ønsker å være raskt på banen med en tilbakemelding til Olje og energidepartementet, avslutter Benestad.