- Arkitektur og interiørdesign: Hotellet må vise høyeste klasse innen arkitektur og innredning.
- Servicekvalitet og konsistens: Gjestene skal oppleve jevn og god service, komfort og vedlikehold.
- Personlighet og karakter: Hotellet skal ha en unik personlighet og autentisk karakter.
- Verdi for prisen: Prisen må samsvare med den totale opplevelsen man får.
- Betydning for nærområdet: Hotellet skal bidra positivt til nabolaget eller omgivelsene det er plassert i.
Boen Gård tildelt nøkkel i hotelseksjonen i Michelin Guide

Boen Gård har en historie som strekker seg tilbake til tidlig 1500-tall. De første skriftlige nedtegninger kan dateres til 1520. 500 år senere feiret Boen Gård 500-årsjubileum. I 2020 ble «Boen Gård Boutique Hotel» innviet med totalt 18 doble rom.
- Timingen må sies å ha vært forferdelig, Norge og resten av verden stod plutselig midt oppe i en pandemi av episke proporsjoner. Et par år senere invaderte Putin Ukraina, strømprisen gikk etter hvert til himmels og rentene ble tunge å bære for alle og enhver, sier eier Johan Olsen.
-Vi skal ikke legge skjul på at det har kostet å stå i stormen. Utallige positive tilbakemeldinger fra gjester har likevel gjort oss sterkere og sterkere i troen på at Boen Gård i dagens utgave har livets rett, fortsetter Olsen.
Gjester på Boen Gård har i stor grad kommet langveis fra. En stadig større del av gjestene deres snakker tysk, engelsk, italiensk, fransk eller arabisk.
- Felles for disse er at Boen Gård kan oppleves som noe mer enn et hotell, snarere som en bit av Norsk kultur og historie fortalt gjennom grønne omgivelser, arkitektur, gastronomi og et vertskap som gjør sitt ytterste, forteller Olsen.
Michelin-nøkkelens fem kriterier
Olsen håper og tror at utmerkelsen de nå har mottatt blir lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt.
- Både Boen Gård, reiselivet i Kristiansand og vårt nærområde for øvrig behøver flere gjester utover den travle sommersesongen, meddeler han.