Medlemsnytt

Kompensasjon for merverdiavgift

05.04.2016 | May Baagøe Broughton
Kommunene trues av ny momssmell – hvordan vil dette påvirke praktiseringen av regelverket? 13.april inviterer EY til seminaret "Kompensasjon for merverdiavgift i Kristiansand".
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Det skjer mye nytt innen kompensasjon for merverdiavgift. EY har på oppdrag for Kommunenes sentralforbund (KS) utarbeidet en FOU-rapport knyttet til skatteetatens praktisering av regelverket. Rapporten ble presentert i siste konsultasjonsmøte med Regjeringen, og på seminaret vil vi gjennomgå rapportens funn, rettslige vurderinger og kommunenes praktisering av regelverket.

Videre vil det foretas en gjennomgang av de mest sentrale reglene i kompensasjonsregelverket, med særlig vekt på fast eiendom. Herunder vil det gis en oppdatering på hva som skjer med de betydelige sakene på konserthusene i Kristiansand og Stavanger, samt en gjennomgang av nyheter på følgende områder:

  • «Nye» dokumentasjonskrav for kommunene

  • Internatskoler

  • Barnevernstjenester

  • Dom om kommunal drift av svømmehall

  • Avgiftsfelle ved opprettelsen av kommunalt foretak?

  • Oppmykning av praktiseringen av foreldelsesreglene


Vi omtaler ikke kompensasjonsordningene som er underlagt Lotteri- og stiftelsestilsynet på dette seminaret.

Målgrupper: Alle som i sitt arbeid har behov for kunnskap om kompensasjonsloven. Økonomi- og regnskapsansvarlige i kommuner, daglig ledere og regnskapsansvarlige i private eiendomsselskaper, stiftelser og borettslag som samarbeider med kommunen, samt finansielle rådgivere. Private virksomheter/organisasjoner som har rett til kompensasjon vil også ha utbytte av kurset.Tid:   onsdag 13. april kl. 09.00 - 15.00    
Sted:   Scandic Dyreparken hotel, Dyreparkveien 2, Kristiansand   

Klikk her for mer informasjon og påmelding

 
facebook