Kjemper om årets leder-priser
- Det er så gøy å se hvor utrolig mange flinke kvinnelige ledere vi har i landsdelen. De tre nominerte kandidatene juryen har landet på er de beste av de beste innenfor sine bransjer, alle tre er damer med bein i nesa som har jobbet med ledelse i mange år, som tenker lønnsomhet og langsiktighet i det de gjør.
Her melder du deg på Lederløftet 2017.
De tre nominerte i Årets kvinnelige leder er:
Camilla Espedalen (leder for Norconsults Kristiansandskontor)
I 2007 tok hun med seg familien og flyttet til Svalbard, der hun jobbet for LNS Spitsbergen. Etter tre år på Svalbard, fortsatte hun i LNS Spitsbergens morselskap Leonhard Nilsen & Sønner, der hun reiste landet rundt og besøkte anleggsplasser og nye mennesker.
I 2012 ble Camilla ansatt som kontorleder for Norconsults kontor i Kristiansand, der hun aktivt har vært med på å etablere og bygge opp virksomheten lokalt, i et marked preget av sterk konkurranse. Norconsult er Norges største, og en av Nordens ledende, tverrfaglige rådgiverbedrifter, med tjenester rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Camilla er leder for 24 ansatte i Kristiansand.
Kamilla Sharma (administrerende direktør i Innoventus Sør)
Med over 20 års ledererfaring fra selskaper som Ventelo og Broadnet – har Kamilla Sharma innehatt viktige direktørposisjoner og bygget opp og ledet kundeserviceenheter både mot privatmarkedet og bedriftsmarkedet, samt hatt lederansvar for hundrevis av medarbeidere både i kunde, teknisk driftsapparat og leveranseenheter. Som leder er hun opptatt av å sette retning, felles mål og skape resultater sammen med andre, og Sharma mener samspill, respekt og gjensidig tillit er viktige suksessfaktorer.
I dag jobber Kamilla Sharma som administrerende direktør i Innoventus Sør som er Sørlandets innovasjonsselskap. Her har hun ansvar for å skape vekst, fornyelse og innovasjon i sørlandsregionen, hvor hun får god bruk for lang ledererfaring i teknologibedrifter og ikke minst gründererfaringen som hun har fått gjennom oppveksten. Hovedfokuset hennes er å få til samarbeid på tvers av kapital, offentlig, privat næringsliv og forskning/akademia for å etablere nye vekstbedrifter og skape nye arbeidsplasser.
Sharma har i tillegg til ledererfaring også mye styreerfaring.
Renate Hartvigsen (eier og administrerende direktør i Renates dag spa, Renates hud & make-up og Renates holding)
Renate Hartvigsen startet sin aller første bedrift i 1988, på det som i dag er kjent som Albert Matsenter. I 1999 utvidet virksomheten og flyttet til byen, der hvor Renates dagspa ligger nå, på hjørnet av Markens og Kongensgate. Siden da har hun utvidet virksomheten to ganger , hatt brann, laget en midlertidig salong, mens hun bygde bedriften opp igjen. Fra 2001 til 2011 drev hun i tillegg salong på Tangvall. Bedriften ble nummer 8 i kåringen Gaselleprisen i 2006, og gikk i 2011 inn som medeier i Aquarama Spa. I 2015 utvidet hun til en avdeling på Sandens kjøpesenter, Renate Hud & Make-up.
Neste år markerer virksomheten 30-års jubileum, og hun har i dag 18 ansatte under seg, pluss seks selvstendige. Datteren hennes, Iben, har fulgt i samme fotspor.
Hartvigsen er opptatt av at de ansatte skal trives på jobb og legger til rette for videreutvikling av ansatte. Hun kjennetegnes av pågangsmot og stå-på-vilje, og har hele tiden et blikk framover på trender som kommer og utviklingen i bransjen med sterkt fokus på kundens tilfredshet.
Hun er født og oppvokst på Værøy i Lofoten, men flyttet til Kristiansand i 1970 som åtteåring.
Juryleder for Årets unge leder ,Tone M. Framnes, direktør for regionalt salg i Fædrelandsvennen, støtter Granvold i at juryarbeidet i år har vært givende.
- Det er gøy å se at kåringen engasjerer. Vi har vært i dialog med flere bedrifter og ulike nettverk i regionene for å få det beste utvalget av kandidater, og vi ser at det i år har vært nye bransjer som har utmerket seg.
Hva tenker du om de tre dere nå sitter igjen med?
- Vi er veldig fornøyd med de tre vi nå har som finalister. De er svært forskjellige som personer og hvordan de jobber. De er viser alle tre et engasjement ut over normalt, og de har en kapasitet som må til for å skape resultater innen bedriften og ut i markedet. Regionen vår har flere gode ledertalenter, supplerer Martinsen Framnes.
De tre finalistene i Årets unge leder er:
Fredrik Hodne (33)
Har de siste 5 årene jobbet som senterleder for Lillemarkens Shopping, og har som hovedansvar å sikre at både senteret og butikkene skal ha best mulig utvikling både på konsept, omsetning og drift. Økt fra 340 mill til 400 mill på siste 5 årene.
Senteret har under hele Fredriks styretid hatt en årlig jevn og god omsetningsøkning, tross tøffere tider for retailbransjen i Kristiansand.
Som senterleder er Fredrik en innovativ og diplomatisk leder, som er åpen og er tilstede for de ansatte. Han legger til rette for at butikkene skal få mest mulig igjen som leietakere.
Han evner å engasjere butikkene til å bidra med å løfte frem Lillemarkens som et viktig senter i Kvadraturen.
Fredrik har et solid nettverk og tar øvrige samfunnsansvar. Tross hans unge alder, engasjerer seg ivrig i næringslivet i Kristiansand, med ulike verv og styrer:
Han er i Markedsrådet i Kvadraturenforeningen, har vært styremedlem i Næringsforeningen, nåværende styreleder i Kvadraturen Gårdeierforening, m.m
Som person har han stor arbeidskapasitet, er nøye, høflig og har et godt menneskesyn.
Han er ikke redd for å bli møkkete på fingrene, og tar i et tak der det trenges.
Cecilie Kittelsen (29)
Overtok som butikksjef i Babycare Detalj Kristiansand i 2014. I hennes første år som leder omsatte butikken for 4,5 millioner. Allerede i 2016 økte omsetningen til 7,7 millioner.
Butikken hadde en topplinje strategi da Cecilie overtok. Hun reduserte samtidig underskuddet med flere hundre tusen. Butikken vil gå i overskudd i 2017.
Cecilie har utviklet en markedsstrategi for butikken som har resultert i å bli en av byens beste butikker på sosiale medier.
I 2016 ble hun kåret til Årets butikksjef i konkurranse bland 50 andre faghandelsbutikker.
I 2017 fikk hun bestått fagprøven i butikkfag, meget bestått.
Cecilie blir omtalt som en utmerket ung leder som har en rå holdning til salg, service og produktkunnskap. Hun har svært bevisst holdning til økonomi og drift. Hun er en inspirator og motivator for de ansatte. Hun setter krav samtidig som hun er et medmenneske. Cecilie er en aktiv pådriver til aktiviteter knyttet til sine kunder, og til senterets butikker.
Thomas Dennis Tronstad (28)
Startet reklamebyrået XR Visuell kommunikasjon som 17 åring.
Han begynte i det små, med en datamaskin og stort pågangsmot, med spesialisering på 3D visualisering.
XR Visuell kommunikasjon er nå blitt et betydelig og lønnsomt reklamehus som leverer sine tjenester til både lokale og nasjonale kunder. Kjernetjenestene er design,3D visualisering og inhouse storproduksjon av reklamemateriell (skilting, foliering,bannere med mer)
Etterfulgt av en imponerende vekst og lønnsomhet i flere år, teller nå bedriften 15 ansatte, og kan skilte med en omsetning i 2016 på 21,4 millioner, og et solid overskudd på 3,4 millioner.
Blant de ansatte betegnes Thomas som et arbeidsjern med en ekstrem kapasitet, og fokuset er alltid å gi best mulig service og leveranse til kundene sine.
Som ledertype er han raus og imøtekommende, og oppleves som en av gutta på gulvet. Han er flink til å delegere bort oppgaver, gir tillit, og går frem som et godt eksempel for de ansatte.
Det er Deloitte, DNB, 07 media, Kvadraturforeningen, Fædrelandsvennen, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Hodejeger Åstveit som står bak arrangementet Lederløftet og for kåringene.