Medlemsnytt
Hodejeger Bjørn Åstveit overlater lederstolen til Camilla Maria Eftevaag (t.v.). Hun skal konsentrere seg enda mer om rekruttering til ledelse og styrer.

Hodejeger Åstveit får ny eier

05.02.2016 | Ingrid Michalsen
Tøft arbeidsmarked og store endringer nødvendiggjør offensiv satsing, i følge Bjørn Åstveit i Hodejeger Åstveit. Nå overlater han lederstolen i firmaet til Camilla Maria Eftevaag, som overtar som eier.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
– Det har flere ganger slått meg at Camilla ville vært ideell som sjef i firmaet, røper Bjørn Åstveit. – Vi har stadig møtt hverandre de siste årene, og nå er tiden inne for et fastere forhold! Når Camilla først tok på seg lederjobben, falt det naturlig at hun også gikk inn som eier. Samtidig foretar vi andre omrokkeringer. Blant annet fornyer vi styret, som jo er et svært viktig verktøy for alle bedrifter.

– Jeg har hatt sans for Bjørns kompetanse, humør og oppriktige engasjement helt siden vi prøvde å starte bransjeforening i Kristiansand for noen år siden, erklærer Eftevaag. – Det er ikke rart han blir ansett som en av regionens aller fremste innen sitt fagfelt.

Satser mot Nord-Europa og Norden

En perfekt match i en krevende tid, mener de to, og sammen har de planer om ikke bare å styrke kjernekompetansen, men også å utvide den.

– Vi blir enda dyktigere, kjappere og mer markedsorienterte, sier Åstveit, ikke minst vil vi styrke fokuset på spesialistrekruttering.

– Uten å røpe for mye kan vi antyde at vi styrker orienteringen mot omverden, ikke minst Nord-Europa og Norden, supplerer påtroppende daglig leder. Hun er selv opprinnelig svensk, og har bakgrunn blant annet som nordisk salgsdirektør for Villeroy og Boch og headhunter i Manpower Professional Executive. I likhet med Bjørn har hun opparbeidet seg et solid nettverk gjennom årene, både i Norge og utenfor landets grenser.

– Jeg får tilbakemeldinger om at jeg er flink til å se alle sider av en virksomhet, en egenskap jeg legger vekt på å videreutvikle, og som jeg også beundrer Bjørn for å besitte. I det hele tatt er han i særklasse dyktig til å styre de inngående prosessene som ligger bak vellykket rekruttering, skryter Eftevaag.

Det er nettopp slike prosesser Bjørn nå ønsker å vie seg helt til, og derfor opplever han det naturlig å oppgi rollen som kaptein.

– Men jeg blir fortsatt synlig både her og der, og vil pleie mitt nettverk og utvide det. Sammenhengen mellom godt lederskap, næringsutvikling og samfunnsmessig tilrettelegging er noe jeg brenner for, og som jeg kommer til å mase mer om, lover han.

Flere kvinner i ledelse

En annen sak begge brenner for, er kvinner i ledelse.

– Hodejeger Åstveit har lenge hatt rekruttering av kvinner som prioritet, påker Bjørn. – Med Camilla ved roret vil vi selvsagt satse enda mer på dette feltet. Det handler om kandidatbaser, prosedyrer og hvordan kvalifikasjoner bedømmes, men like mye om å endre holdninger og vrake gamle fordommer.

Ny og avtroppende leder ser ellers likt på dagens markedsituasjon, og hvordan fremtiden sannsynligvis vil arte seg. – Vi satser offensivt i en tid der andre velger å ligge lavt. Det er i omveltninger nye produkter og ny satsing finner grobunn, erklærer Eftevaag.

– Hodejeger Åstveit skal styrke og befeste posisjonen som den ledende og foretrukne partneren innen rekrutteringstjenester i regionen de neste årene.
facebook

Relaterte saker