Det var mange fremmøtte under møtet på Finsland om Kommunesammenslåing.

Folkemøte i Finsland om K5

27.05.2016 | May Baagøe Broughton
Over 100 personer møtte opp i Finslandshallen til folkemøte om kommunesammenslåingen torsdag kveld.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Møtet, som Fædrelandsvennen og NRK Sørlandet arrangerte sammen, skapte både engasjement og temperatur, og administrerende direktør Anita S. Dietrichson og styreleder Jan Willy Føreland i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen var begge til stede på møtet.

[caption id="attachment_6253" align="alignright" width="400"]Administrerende direktør Anita S. Dietrichson og styreleder Jan Willy Føreland. Administrerende direktør Anita S. Dietrichson og styreleder Jan Willy Føreland.[/caption]

Nei-siden var sterkt representert, og de var spesielt opptatt av skolen sin.

- Det er de lokale sakene som opptar de mindre kommunene, og skolen har vært et tema på Finsland i over 20 år. Gjennom en storkommune vil sikkerheten øke for at skoler består i bygdene. Hva skjer med skolen hvis det ikke blir kommunesammenslåing, fortsetter Anita S. Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Føreland ser få alternativer til et K5.

- Det er ikke så mange alternativer. Man vil få mindre gjennomslagskraft i næringspolitiske saker, færre økonomiske tildelinger og det vil bli utfordringer i forbindelse med rekruttering i småkommuner, sier Føreland.

Andre temaer som vakte engasjement var kompetanse og næringsutvikling.

- Det er viktig å hente kompetansen der den finnes. Selv om man er minst i klassen, kan man likevel være best på noen områder. Å utvikle gode fagmiljøer som tiltrekker seg ny og viktig kompetanse er viktig for regionen, sier Dietrichson, og peker på at en kommunesammenslåing vil gi et sterkt fortrinn.

- Det er viktig å ha en slagkraftig region for å unngå sentralisering og at folk trekker til storbyene. Arendal har som kjent sagt nei til kommunesammenslåing. Dette gir vår region unike muligheter ved en sammenslåing, fordi vi blir større og mer slagkraftige, avslutter Føreland.

Dette er Næringsforeningens fem viktigste argumenter for K5:

  • Best grunnlag for gode tjenester til befolkningen i hele regionen

  • Utvikle K5 som er et felles bo- og arbeidsmarkedet

  • K5 som storbyregion

  • Bedre mulighet for innovasjon og flere arbeidsplasser

  • Mer demokratisk styring

facebook