Storsatsing på Boen Gård
- Tre historiske bygg bygges i disse dager om, og får ny funksjon. I tillegg til flere gjesterom og sengeplasser vil vi kunne tilby unike møteromsfasiliteter. Ombyggingen blir gjort på en måte som ivaretar byggenes historie og kvaliteter, forteller Johan Olsen, eier, og Dagfinn Galdal, hovmester ved Boen gård.
Når hotellet åpner til sommeren går Galdal fra hovmester til hotelldirektør. De tre byggene som bygges om er Treskelåven, Kornmagasinet og Ishuset. Sistnevnte gjøres om til arena for møter, eventer, kurs og konferanse, mens de to andre får doble soverom, kjøkken og oppholdsrom. Også gårdens utearealer blir oppgradert.
- Vi har, og har hatt, et sterkt ønske om å bidra til bevaring av eiendommen, og samtidig gjøre den tidligere privatiserte eiendommen tilgjengelig for gjester. For å lykkes med dette må det skapes ny, robust drift, sier Olsen.
I 2017 fikk Boen Gård godkjent ny reguleringsplan hvor man nå er definert som næringseiendom, og driverne ønsker å sikte mot et større marked enn det lokale.
- Etter omfattende undersøkelser foretatt av reiselivseksperter er konklusjonen at Boen Gård har svært gode muligheter for å lykkes dersom man etablerer økte overnattingsmuligheter. Viktige forutsetninger er likevel at det satses på kvalitet og autensitet i alle ledd, og at Boen Gårds historie formidles tydelig til gjestene. Markedet for et nisjeprodukt som vårt er i sterk vekst, og betalingsviljen er god dersom forventninger innfris, forteller de.