Medlemsnytt
Peter Gundlach har tatt skjeen i egen hånd og startet bedrift.

Skaper sin egen arbeidsplass

13.04.2016 | May Baagøe Broughton
Peter Gundlach er en av flere som har måttet gå fra oljesektoren. Nå satser han på eget firma med fokus på innovasjon og prosjektledelse.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Etter flere år, som innovasjons- og prosjektleder i bl. a. Aker Solutions kom dagen hvor nedskjæringene også traff Gundlach. Han har vært deltaker og prosjektleder i mange store prosjekter innen utvikling av nye produkter og produksjonsmetoder. Et av triksene hans for å komme i mål på budsjett er å ha kontroll på usikkerhetene i prosjekteten.

Da nedbemanningene kom, bestemte Gundlach seg for å starte egen bedrift, Management for Projects, M4P. Nå satser han på å bruke erfaringen og kompetansen han har opparbeidet seg etter mange år i bil-  og oljebransjen inn i nye prosjekter.

- Når man utvikler noe nytt er der mye man ikke vet når man starter; der er risiko for at noe går galt underveis. Jeg starter derfor alltid mine prosjekter med systematisk å se på hva som kan gå galt, hvor sannsynlig er det at det går galt, og hva blir da kostnaden. Dermed får vi et bilde av våre risikoer slik at vi kan prioritere og begynne å se på hva vi kan gjøre for å redusere dem. Finnes det like gode, men enklere, alternative løsninger? Kan vi gjøre noen ekstra aktiviteter tidlig? Kan vi kjøpe hjelp fra andre?, forklarer Gundlach, og fortsetter:

- Risikostyring er et enkelt hjelpeverktøy basert på vurderinger og bidrar til å sikre at prosjektet lykkes. Erfaringen min viser at risikostyring er effektivt og lønnsomt, og gir et oversiktlig bilde på mulige skjer i sjøen, poengterer han.

 -Hvordan ser du for deg fremtiden for bedriften din?

- Jeg håper å ha en blanding av store og små oppgaver med en portefølje av ulike bedrifter på og utenfor Sørlandet. Jeg håper å bli kjent for effektivt å hjelpe bedrifter med omstilling og/eller at utvikle nye produkter, slik bedriftene forblir konkurransedyktige, avslutter Gundlach
facebook

Relaterte saker