Skal få byens serveringssteder til å kutte matsvinn
Sammen med Næringsforeningen i Kristiansandsregionenog Kvadraturforeningen satser han nå på å få med seg flest mulig av byens serveringssteder på laget.
– Målet er at en heller skal ta med seg restene fra måltidet hjem i en «Matvinnpose», i stedet for at det blir kastet, sier Iversen.
24. november inviterer Næringsforeningen og Klimalliansen til møte på Grønt Senter om temaet.
Ideen fikk de av klimaforkjemperen og idealisten Celina Juul fra Danmark. Da hun gjestet Grønt Senter tidligere i år fortalte hun om hvordan de hadde fått med seg danske restauranter på tiltaket, og ga tipset gladelig videre til Iversen og Klima-alliansen.
– Denne posen skal også fungere som en brosjyre med gode tips for hvordan en kan bli en matvinner i ulikesituasjoner. Det å ha handleliste eller et mobilbilde av innholdet i kjøleskapet er nok det beste tipset – alt for mange glemmer hva en allerede har i huset av mat. Og dette prosjektet er del av en større satsing der blant annet sykehuset og omsorgssektorene kommer til å sette inn tiltak for å bli matvinnere, forklarer han.
Iversen påpeker at det var politikerne i byen som tok initiativ til å gjøre noe i Kristiansand, og målet er at byen skal bli best i landet.
– Responsen så langt har vært overstrømmende positiv. Jeg har snakket med bransjefolk som sier de er lite glad for å samle inn tallerkener der halve innholdet er igjen– det går på yrkesstoltheten løs. Da er det mye bedre at folk tar med maten hjem og varmer den opp som lunsj neste dag.