Nye kurs i 2020
- Kjøkkenhagekursene jeg holdt i fjor var fullbooket nesten før jeg fikk fortalt det på sosiale medier, derfor setter jeg opp nye også for våren 2020, og det første i mars er allerede fullbooket. Så blir det noe mer i april og mai, men datoer er ikke fastsatt ennå. I tillegg skal jeg holde flere Bokashikurs i vår, både i Kristiansand, Flekkefjord og Grimstad.
Flere og flere velger å dyrke litt selv, alt fra enkle potter på terrassen til mer avansert kjøkkenhage.
- Å se små frø bli til noe stort, gir både energi og glede i tillegg til egendyrket mat. Hagearbeid kan være terapi for noen og i tillegg kan det være en veldig fin måte å bevege seg på, mener Dietrichson.
Kursene holdes på Stangenes, i regi av firmaet «Drivhuset mitt». Her er det både drivhus og kjøkkenhage sånn at det er mulighet til å se ferdige resultater av det som er mulige å få til selv. Dietrichson peker selv på mulige årsaker til at denne aktiviteten får så mye oppbakking:
- Jeg tenker at det er mye fokus på å spise riktig og spise grønt. Så lurer mange på: Hvordan skal jeg begynne, og hva bør jeg starte med? Hva er det å prikle, og når kan jeg se om tomatene er modne? Hvordan får jeg laget en god og næringsrik jord? Og hva bruker jeg alle tomatene til?