Tonje Løyning skal arbeide med næringspolitikk i sin praksisperiode.

Ny studentpraktikant i Næringsforeningen

22.01.2021 | Margrethe Saga
Masterstudent Tonje Løyning skal ha praksis i Næringsforeningen denne vinteren.
artikkelen fortsetter under annonsen
Kunstsilo
Løyning går første året på masterprogrammet Statsvitenskap og ledelse ved UiA, etter å ha fullført en bachelorgrad i samfunnsplanlegging og kommunikasjon ved samme sted. Hun ser frem til å bli bedre kjent med Næringsforeningens medlemmer.

- En viktig årsak til at jeg søkte praksisopphold hos Næringsforeningen er fordi jeg er interessert i næringspolitikk og byplanlegging, og ønsker å jobbe med dette i fremtiden. Det er interessant å få ta del i arbeidet med å skape vekst i regionen og jobbe for at dette skal bli Norges mest attraktive næringsregion! I tillegg gir Næringsforeningen meg gode muligheter til å bygge nettverk. Jeg får komme i kontakt med flere kunnskapsrike og inspirerende mennesker i denne perioden, sier hun.

Hovedsakelig skal Løyning arbeide med ressursgruppen for byutvikling og infrastruktur.

- Hun skal bistå ressursgruppen i arbeidet med ny arealplan for Kristiansand kommune. Dette arbeidet blir uhyre viktig, da det er planer for tre kommuner som skal slås sammen til en, samtidig som man i arealplanene skal ta hensyn til strengere føringer blant annet for persontransport og fortetting. Vårt mål er å gi gode faglige innspill som sørger for at vi bevarer oppmerksomheten på hva som gir flere etableringer og investeringer i landsdelen og slik øker antall arbeidsplasser, sier Roar V. Osmundsen, næringspolitisk leder i Næringsforeningen.

Praksisordningen er et samarbeid med Universitetet i Agder, og Løyning er den fjerde studenten som har praksisplass hos Næringsforeningen.

- Studentene bidrar med fersk kunnskap, nysgjerrighet og evne til å stille spørsmål ved etablerte sannheter. Det siste finner man overalt og det er viktig at noen kan pirke i disse. Som student har hun også tilgang til fagmiljøer vi ikke har så mye kontakt med i det daglige. Ikke minst så stiller studentene med verdifull arbeidstid som gjør det mulig for oss å få gjort arbeid vi ellers ikke hadde hatt mulighet til å gjennomføre, sier administrerende direktør Trond Backer.

Han avslutter:

- Praksisordningen er viktig for regionen, og en fin måte å få universitetet og studentene tilknyttet næringslivet på. Vi trenger å beholde kompetent arbeidskraft på Sørlandet.

 

 
facebook

Relaterte saker