Nå starter Spis Grønt Uka 2020
- Det grønne skiftet er forlengst over oss - også i matveien! Dette er ikke et blaff, men en internasjonal megatrend som er sterkt økende. Med Spis Grønt Uka ønsker vi at sørlendinger skal få muligheten til å ta del i denne megatrende, utfordre seg på å smake noe nytt og annerledes ute på spisestedene - og ikke minst knekke koden på hvordan man kan få til dette hjemme hos seg selv i ettertid. Spis Grønt Uka er også en viktig del av målet om å gjøre Kvadraturen til norges mest bærekraftige bysentrum, forteller prosjektleder Rolf Øygarden i Kvadraturforeningen.
Han oppfordrer alle til å legge inn en innsats for å få til en bærekraftig uke.
- Folk kan virkelig bli med og ta del i uken gjennom å spise grønnere på byens spisesteder og restauranter. Over tolv spisesteder og restauranter i Kvadraturen har utviklet knallgrønne menyer, slik at du kan teste ut og spise noe nytt med verdens beste samvittighet. Flere restauranter har også egne temamiddager - med spesielt inviterte kokker og foredragsholdere. Dessuten bugner det av matkurs, mini-events og aktiviteter hele uken.
Kvadraturforeningen er arrangør av Spis Grønt Uka, og ønsker å bidra til at folk skal kunne lage enda grønnere mat også hjemme.
- Derfor har vi sammen med seks av byens kjøkkensjefer laget "Spis Grønt Matstudio", en medieproduksjon hvor du gjennom uken vil lære blant annet å lage "Vegan Butterchicken" av Sarita Sejpal på Mother India. Sendingene fra matstudio vil bli publisert hver morgen på facebooksiden til Hva Skjer i Kristiansand og hjemmesiden, forteller Øygarden.
Han har også en utfordring:
- Vi utfordrer folk til å ta en #greenweekchallenge! Avlegg ditt eget grønne løfte – utfordre dine venner, familie og kolleger til å gjøre det samme og finn ut hvem som spiser og lever mest grønt og bærekraftig en hel uke? Vi vil gjerne se resultatet, så om du bruker sosiale medier, tag gjerne aktivitetene dine med #greenweekchallenge.