Illustrasjonsfoto/GettyImages
Hvem fortjener Mangfoldsprisen?
- Vi ser etter virksomheter som er gode på å bruke innvandreres kompetanse, og her er det snakk om alt. Etnisk mangfold i seg selv er ikke nok til å vinne, det er snakk om å se etter etnisk mangfold på ulike stillingsnivåer. Vi ser også etter virksomheter som har en tanke bak det å ha etnisk mangfold, og hvordan de bruker denne kompetansen for å gjøre bedriften mer konkurransedyktig og lønnsom, sier Arild Karlsbakk, seniorrådgiver i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.
Regionalt og nasjonalt
I første omgang skal det deles ut regionale priser på to virksomhetsnivåer, en for små bedrifter og en for mellomstore og store bedrifter, fordelt på seks regioner.
- Totalt blir det da kåret tolv vinnere, som går videre til den nasjonale prisutdelingen som skjer under Regjeringens integreringskonferanse 24. september. Her vil kunnskapsminister Jan Tore Sanner dele ut prisene, og på hvert virksomhetsnivå kjemper bedriftene om gull, sølv og bronse. Det blir også kåret en vinner som får hovedprisen, forteller Karlsbakk.
Helle Mellingen, rådgiver i Vest-Agdfer fylkeskommune, sitter i den lokale juryen for region sør, som består av Agder og Telemark. Hun håper på mange nominasjoner.
- Jeg tenker en pris som dette er viktig for å få bevissthet rundt temaet, og for å heie på de som er engasjert og gjør mye bra. Det tror vi det er mange i regionen som gjør, og da må vi løfte frem disse. Vi må få frem positive eksempler, og gi de andre noe å strekke seg etter, sier Mellingen.
Få nominerte fra Sørlandet
Ifølge Karlsbakk ligger region sør foreløpig dårligst an når det gjelder antall nominasjoner.
- Av alle regionene ser vi at det er færrest nominerte i sør. Særlig er det få private bedrifter som er nominert, så her håper vi at flere kommer på banen, sier han.
Nominer din bedrift til Mangfoldsprisen her!
Siste frist for å nominere kandidater er 26. mai.