Medlemsnytt
Daglig leder Håkon Flatø håper at sørlendinger tar turen innom butikken.

Fra olje til sjokolade

27.02.2017 | May Baagøe Broughton
Etter 15 år i oljebransjen satser Håkon Flatø på håndlaget sjokolade i nyåpnet butikk på Sørlandssenteret.
artikkelen fortsetter under annonsen
Aksell
For 15 år siden så Flatø en liknende butikk, og har siden den gang lekt med ideen om å starte sin egen sjokoladebutikk. For en måned siden åpnet Cacao på Sørlandssenteret.

- Ideen kom fra en butikk som ligger i Bergen, og jeg har sett meg om etter passende lokaler i andre byer også, men jeg synes rett og slett at det var litt rart at det ikke fantes en sjokoladebutikk i Nordens største kjøpesenter, sier Flatø.

Flatø er opprinnelig fra Lofoten, men det synes han ble for smått og valget falt altså på Kristiansand og Sørlandssenteret.

- Det var viktig for meg å følge drømmen å åpne butikk, og jeg ville ha noe unikt å tilby på Sørlandssenteret og da falt valget på håndlaget sjokolade.

[caption id="attachment_8890" align="alignleft" width="255"]Flatø har bygd hele butikken selv. Flatø har bygd hele butikken selv.[/caption]

Han er utdannet kokk, og har jobbet mye med å lage desserter og har alltid hatt en forkjærlighet for sjokolade. Nå har han utviklet hele konseptet selv, alt fra å tegne butikken til å designe interiøret. Han har også valgt ut varene som er i butikken.

- I tillegg til kaffe og lakris har jeg basert vareutvalget på håndlaget sjokolade, og da har jeg både utenlandske og norske leverandører. Det var viktig for oss å få på plass lokale aktører, som Heimdal Sjokolade fra Arendal og Egersund Chokoladefabrikk AS, forteller Flatø, som satser både på privat - og bedriftsmarkedet med både vertinnegaver og bedriftsgaver.
facebook

Relaterte saker