Frank Eikeland, markedssjef i Kruse Smith Entreprenør.

- Gjør vårt beste for å holde trykket oppe

29.04.2020 | Ingrid Michalsen
Frank Eikeland, markedssjef i Kruse Smith Entreprenør, er spesielt positivt overrasket over to ting i samfunnet under koronakrisen.
artikkelen fortsetter under annonsen
Kunstsilo



 

1) Hvordan rammes dere av koronakrisen?

Kruse Smith har i det store bildet opprettholdt god drift i de prosjektene den siste tiden. Hos alle ansatte er det stort fokus på å tilrettelegge for å unngå smitte og holde seg frisk. Som en del av dugnaden har sannsynligvis dette forhindret at vi har hatt vesentlige stopp i produksjon. Bystranda Blå, Marvika Torv, Kunstsilo og E39/Mandal/Trysfjordbrua er store prosjekt med høy bemanning, som innbefatter mange mennesker på begrensede områder. Vi har lagt til rette for at arbeider utføres med avstand, spisetider deles opp, og at man ikke samles mange i brakkene.

Tilgang på byggematerialer, leverandører og håndtering hos underentreprenører har vært god, uten vesentlige forsinkelser. Tilsvarende for møter/kontor er utstrakt bruk av digitale møter, alle kontoransatte er sterkt anbefalt å bruke hjemmekontor. Dette har fungert «bedre enn fryktet». Våre ansatte tar situasjonen og retningslinjene på alvor og gjør sitt beste for å holde trykket oppe i hverdagen.


 2) Hvordan utfordres du som leder i disse dager?




Situasjonen preger selvsagt hverdagen siden vi også samtidig er i prosess med effektivisere Kruse Smith Entreprenør. Håndteringen av ovennevnte spørsmål krever mer disiplin når man møtes digitalt, i stedet for at man har de daglige interaksjonene i arbeidsmiljøet, der man kan ta faglige diskusjoner over bordet og på byggeplassen. Kruse Smith utvikler og produserer i prosjekt hver dag, hvilket betyr at korona-situasjonen gjør at man må planlegge annerledes for å få oppnå de resultater man ønsker,  gjennom tydelig planlegging og digital kommunikasjon.




3) Hva tror du blir de langsiktige konsekvensene av krisen, både for bedriften og samfunnet?




Vi mener at det offentlige viser god vilje til å få i gang prosjekter, det er positivt med økonomiske tiltakspakker og stimuli for å holde hjulene i gang for både store og små bedrifter i bransjen. Samtidig vil privat utbygging sannsynligvis oppleve en periode med lavere salg / utleie, men vi har sterk tro på at det vil komme tilbake til normalen over sommeren.

Som aktør i bransjen tenker vi det er mye å lære av en så stor og rask endring i hverdagen, og sannsynligvis vil vi være bedre forberedt ved andre utfordringer i fremtiden. De ansatte har vist stor forståelse, fleksibilitet og dette gir også tillit til at vi kan håndtere krevende situasjoner. Jeg tror det er nokså likt for samfunnet, man kan spørre seg om: Gjorde man riktige endringer tidlig nok? Var vi forberedt på noe slikt? Her er det muligheter for å lære sammen.




4) Hva mener du om myndighetenes tiltak så langt. Har de truffet godt?

Håndteringen fra regjeringens/myndighetenes side mener vi har vært god, åpent, folkelig og håndfaste tiltak. Igjen, om de økonomiske stimulanse pakkene har truffet rett og rettferdig vet vi ikke før vi begynner å nærme seg normale tilstander på alle områder i samfunnet. Så jeg tenker at vi fortsatt må være lojale, opprettholde trykk på å fortsette tiltakene for smittereduksjon etter myndighetenes anbefaling, så må erfaringene evalueres i etterkant. Vi har forståelse for at det er forsinkelser, og tiltak som man kan stille spørsmål ved, men jeg syntes tallene i Norge viser at mye er gjort riktig i en helt ny situasjon. Det er lett å skylde på «noe/noen» i ettertid, men vi må se fremover sammen og bruke denne energien på å få hjulene i gang igjen.




5) Er det noe som har overrasket deg positivt i denne situasjonen?




I hovedsak tenker jeg to positive hovedpunkter, ikke nødvendigvis at det er overraskende, men: For samfunnet generelt syntes jeg responsen til de begrensninger myndighetene har lagt følges av de aller fleste. På vårt Kruse-lag, møter vi stor forståelse og fleksibilitet for at vi skal gjøre vår del av dugnaden, og det jobbes godt med å få hverdagen til å fungere like bra som før. Digitale møterom, som Skype og Teams, fungerer bedre enn forventet i det daglige, og vil nok erstatte og antagelig føre til endring i en del møtevirksomhet/reising fremover.




6) Hvordan kobler du av?


Hjemme har jeg heldigvis skog og vann tett på,  det er virkelig stille nok rundt meg på hjemmekontor. Jeg må komme meg ut, få lys og frisk vårluft på tur med et par fuglehunder, finne løsninger / møtepunkter med familie og venner. Jeg har også laget treningsrom, med strikk, tau, matter og vekter, og en del frø har kommet i jorden tidlig i år i hagen. Så for meg gjelder det å koble av ved å fylle opp fritiden - helst ute, se fremover - og så gleder jeg meg også til hverdagen er på plass igjen.



 


facebook

Relaterte saker