Forrige vinner av Grunderkveldens pitchekonkurranse, Kristoffer Liland i Ripple Aerospace

Vant "pitchekonkurranse" på Gründerkvelden

17.11.2016 | Ingrid Michalsen
Over 90 personer deltok på Gründerkvelden på Coworx under Gründeruka 2016.
Arrangementet er en del av Gründeruka 2016, og kvelden er et samarbeid mellom Kristiansand kommune og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, som igjen har fått med seg støttespillere som Innoventus Sør, Innovasjon Norge, Connect og Sparebank 1 SR-bank. Rundt 90 personer møtte opp, mange av dem gründere, samt noen investorer, i tillegg til en rekke andre fra næringslivet. I løpet av kvelden pitchet fire gründere sine bedriftsideer, deretter skulle publikum stemme fram sin favoritt. Erik Tønnessen, leder for det nye såkornfondet Skagerak Maturo, presenterte også hvilke muligheter som ligger i såkornfondet, og hvilke prosjekter de er ute etter å investere i.

- Målet er å lage en møteplass mellom investorer og gründere. Det er utrolig gøy at så mange folk tok turen til arrangementet, og pitcherne var veldig gode alle sammen. Særlig gøy var det at investor Dag Terje Rian fra Østlandet, tok turen til Kristiansand denne kvelden, det samme gjelder seriegründer Beate Størkson, som ga flere nyttige innspill og råd, sier seniorrådgiver Runar Brøvig i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

De fire som picthet var firmaene iWap: En komplett leverandør av logistikksystem for byggebransjen,  Penguin Up: En ny samkjøringstjeneste, JMA: Gjenvinning av skjærevæske fra silisium-wafere, og Ripple Aaerospace: Oppskyting av romfartøy fra sjø/vann.

Vinneren av konkurransen, ble Ripple Aerospace og gründer Kristoffer Liland. Han vant en sjekk på 10.000 kroner fra Sparebanken 1 SR-bank, reise og opphold på gründerkonferansen Teknoport i Trondheim og mentor fra Innovasjon Norge.

- Det er veldig stort å vinne, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er første gangen jeg holder en sånn stor sjekk, sa en tydelig overrasket og ydmyk vinner, Kristoffer Liland da han mottok sjekken fra SR-banks Thorbjørn Thorkildsen.

Liland har børstet støv av en gammel patent fra 1965 og har alltid vært fascinert av romfart. Han planlegger et program som gjør det mulig å bygge romfartøy på skipsverft, som kan flyte på vannet og ta av fra vannet. Han har selv master i innovasjon, og har med seg ti ingeniører til å utvikle produktet. Han ser både statlige organisasjoner, militære, kommunikasjon - og satelittselskaper og universiteter som potensielle kunder. Han sier følgende om hvorfor investorer bør være interesserte i å investere i selskapet hans:

- Fordi vi bidrar med et paradigmeskifte i veien mot billigere romfart, fordi vi kan transformere økonomier, fordi vi benytter norsk teknologi og kunnskap som kan erstatte avhengigheten til olja, fordi det er utrolig spennende og investoren har stor interesse i å bidra til den nye romfartsøkonomien og fordi vi har et godt team, sier Liland.
facebook

Relaterte saker