600 deltagere stilte til start i Triatlon-konkurransen under fjorårets TriQuart, her fra svømme-etappen som gikk forbi Kilden. I år er konkurransen utvidet fra én til tre dager.

Snart klart for ny TriQuart

22.06.2016 | Ingrid Michalsen
- Målet vårt er enkelt: Vi vil skape en idrettsfest i Kristiansand sentrum, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
- TriQuart skal være en intim, kompakt konkurranse for folk flest, så vel som eliten. Og så skal det være et publikumsvennlig arrangement, forteller Asdal.

[caption id="attachment_6569" align="alignleft" width="348"]30 Asdal frimerkebilde Fred Arthur Asdal.[/caption]

I fjor ble TriQuart arrangert for første gang i Kristiansand med 600 deltagere. Konkurransen var fulltegnet flere uker i forveien, og den var Norges femte største triatlon-konkurranse.

- Fjoråret beviste det vi trodde. Kristiansand er perfekt for et slikt arrangement, sier Asdal.

Han mener byen har det som skal til for å kunne huse Nordens beste triatlonkonkurranse, og satser på at 700 deltagere stiller til start i årets konkurranse, som går av stabelen 29-31. juli.

- Kristiansand har et stort idrettsmiljø fra før av, med store terrengløp, gateløp og sykkelritt, samt et stort, nyetablert svømmeanlegg med 50 meters basseng. Terrenget er flatt, og det er korte avstander. Byen ligger også sentralt i forhold til vekstmiljøene i triatlon-Norge, som Haugesund og Tønsberg. Og med ferge og flyplass er det kort vei til Danmark, Tyskland og England, sier Asdal.

TriQuart er utvidet fra én dag til tre dager i år. På programmet står fire ulike konkurranser, med både svømming og løp. Men triatlon-konkurransen, som inkluderer NM, er fortsatt hovedattraksjonen. Hele 52 prosent av TriQuart-deltakerne tilreisende utenfor Agder. Og på årets startliste er det deltakere fra 13 nasjoner.

- Vi skal være det foretrukne arrangement i Norge. For å klare det, samarbeider vi med en rekke idrettslag, med Palmesus og med Visit Sørlandet, og selvfølgelig med Kristiansand kommune. Og så har vi et tett samarbeid med Norges Triatlonforbund. Vi er nødt til å være godt forankret. Triatlon er nytt for mange, også for byen selv, og vi er klar over at vi tar plass når vi arrangerer i det offentlige rommet, sier Asdal.

- Men resultatet blir jo bra da. Og arrangerer vi godt, og det lokale publikum stiller opp, så blir dette en idrettsfest hvor alle kan delta.
facebook