Torbjørn Engedal,
General Manager i VOCA AS

Slik søker du om SkatteFunn-midler

29.04.2016 | May Baagøe Broughton
Fredag 29. april er SkatteFUNN tema på Næringsforeningens lunsjmøte. Her gir Torbjørn Engedal, daglig leder i VOCA, sine topp 5 anbefalinger til bedrifter som vurderer å søke SkatteFUNN midler.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
Voca AS er et teknologiselskap med base i Kristiansand som er opptatt av å utvikle ny teknologi for å tjene behovet til sine kunder. Her spesifiserer daglig leder i VOCA, Torbjørn Engedal, sine topp 5 anbefalinger til bedrifter som vurderer å søke SkatteFUNN:

1) Skriv søknaden selv, med interne ressurser – det er ikke komplisert, og det er verdifullt å kunne gjøre dette selv også for fremtidige prosjekter og andre type støtteordninger.

2) Diskuter prosjektet med SkatteFUNN-rådgivere (Innovasjon Norge / Forskningsrådet) før innsending av søknad.

3) Få bistand fra din revisor før innsending – vær sikker på at både revisor og du som søker-bedrift forstår hvordan støtte-graden regnes ut samt når utbetalingene gjøres. Det er revisor som utfører den endelige utregningen og dermed det faktiske støttebeløpet, og skatte-etaten som godkjenner utregningen før utbetaling. Merk at samarbeidsprosjekter og forskningsprosjekter har høyere støttegrad enn rene utviklingsprosjekter.

4) Vær nøye med å dokumentere alle kostnader i prosjektregnskap (timelister, eksterne kostnader osv).

5) Orienter deg om muligheter til å kombinere SkatteFUNN med andre støtteordninger for å redusere økonomisk risiko og eksponering i ditt prosjekt.

Engedal presiserer at saksbehandler i både Innovasjon Norge, David Simonsen, og Erik Furseth i SkatteFUNN-sekretariatet, har bistått med hjelp og rådgivning til søknadskriving.
facebook