Skal være en døråpner til arbeidslivet
[caption id="attachment_6916" align="alignleft" width="300"] Leder for Open Mind, Ingrid Ihme, har jobbet hardt for å få skape holdningsendringer i arbeidslivet.[/caption]
Leder for Open Mind, Ingrid Ihme, fikk som 13-åring diagnosen sjelden muskelsykdom, og ble fortalt av legene at det ville bli vanskelig å få jobb. Ihvertfall som flyvertinne, som var drømmeyrket.
– Jeg opplevde det nesten som at de prøvde å ta fra meg litt av fremtidshåpet, forteller Ihme.
- Men jeg er oppdratt til å ville jobbe, og jeg kommer fra en familie der det normale er fulltidsarbeid. Mor er lærer, far er ingeniør, de gikk på jobb hver eneste dag og jeg så alltid for meg at jeg skulle gjøre det samme, fortsetter Ihme.
– Da jeg begynte å studere, innså jeg imidlertid at det kunne bli vanskelig, fordi holdningene til rullestolbrukere var at de ikke trengte å jobbe. Dessuten var ikke arbeidslivet tilpasset rullestolbrukere med tanke på tilgjengelighet. Det var nesten å få tildelt offerrollen automatisk, uten å ville ha den, forteller hun.
[caption id="attachment_6915" align="alignright" width="276"] Leder for Telenor Open Mind Kristiansand er stolt av arbeidet de har gjort.[/caption]
En stor del av arbeidet til Open Mind går ut på å forandre holdningene samfunnet har til funksjonshindrede.
- Vi ønsker å integrere folk med psykisk og fysiske utfordringer i arbeidslivet, forteller Anja Dovland, leder for Telenor Open Mind i Kristiansand.
- Etter 20 år har ansatte og deltagere i Telenor Open Mind mye å være stolte over, mener hun.
- Vi ønsker å være en døråpner til arbeidslivet og velger å se bort ifra hull i CVen .Det finnes utrolig mye bra ubrukte ressurser der ute og det er et naturlig valg for oss at vi velger å rekruttere gjennom NAV sidestilt med bemanningsbyråene.