Skal skaffe flere større arrangementer til Kristiansand
Mandag denne uken var flere aktører kalt inn til arbeidsmøte for å å kunne gi innspill på hvordan kommunen kan bidra til å få flere større arrangementer til Kristiansand. Initiativet til arbeidsmøtet kommer som et resultat av erfaringer gjort i Tall Ships Races (TSR), hvor man har sett flere gode eksempler fra andre byer på hvordan man kan vinne nye markeder for kurs, konferanser, arrangement og landsmøter.
Ordfører i Kristiansand, Harald Furre, innledet og avsluttet den fire timer lange work-shopen, og en rekke organisasjoner, foreninger, og bransjer var invitert til å delta. Rundt 50 deltakere stilte på møtet.
- Jeg opplevde godt engasjement med mange gode faglige innspill. Ikke minst har vi fått folk som har meldt sin interesse i å arbeide videre med dette, sier Furre.
Flere innledere pekte blant annet på at byen må bli mer aktive i konferansemarkedet, og vite at mye skjer nå med åpningen av det nye Kristiansand kongressenter (Q42), i tillegg har man Kilden, Aquarama og ikke minst nye hoteller som står rustet til å ta i mot store arrangement.
Også for Næringsforeningen er det interessant å se nærmere på mulighetene.
- Som kjent eies TSR av Kristiansand kommune og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen. Derfor har Næringsforeningen en spesiell interesse i å arbeide videre med denne saken, sier Anita S Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen.
- I tillegg til dette, har Næringsforeningen nedfelt i strategien at vi «skal jobbe for at regionen styrker sitt omdømme som bo- og arbeidsregion, og medvirke til økt nyskaping og etablering». Verdiskaping og nyetablering har derfor ekstra fokus hos oss, sier Dietrichson.
Nå blir det igangsatt et arbeid med å se på mulighetene til å organisere og finansiere et selskap som skal arbeide offensivt for å skaffe flere store konferanser og arrangement til byen.
- Vi har sett noen ulike modeller for organisering av dette arbeid på møtet nå, og må finne vår modell. Det vi vet, er at dette må organiseres helproft med dedikerte ressurser og samtidig en kommersiell nerve. Det må være økonomisk forsvarlig, og så lenge vi har såpass liten erfaring i å lage store arrangement at vi må ta et skritt av gangen, poengterer Furre.
Samtidig igangsatte han en arbeidsgruppe som fikk i oppgave å ta dette videre, og komme med forslag til mål og organiseringsform.