Serverer Vest-Agders beste frokost
Hotelldirektør Håvard Solum er veldig fornøyd med tittelen og har en formening om hvorfor de stakk av med seieren i Vest-Agder.
- Vi har veldig høyt fokus på service, samt det å servere lokal mat. I tillegg er det viktig å følge trendene på hva folk spiser, og i år står hjemmelaget smoothie og grøt av ulike varianter høyt i kurs, påpeker Solum.
Solum mener også at beliggenheten, og at de er opptatte av å redusere mengden av matavfall, var med på å sørge for seieren.
- Vi har mindre tallerkener og skilt som sier at man kan "forsyne seg flere ganger, men gjerne spis opp". Dessuten har vi mindre mat på fatene som gjør at det fylles på oftere og presentasjonen ser mer innbydende ut, understreker Solum.
Hotellet stakk av med samme pris også i 2016. Det er 14. gang denne kåringen finner sted og mer enn 400 hoteller rundt om i landet har blitt vurdert. Scandic Kristiansand Bystranda skal videre til en superfinale til høsten.
I en undersøkelse YouGov har gjort på vegne av Scandic svarer nesten ni av ti spurte at de alltid eller som oftest prioriterer frokosten når de overnatter på hotell. I tillegg svarer nesten halvparten at frokosttilbudet er svært viktig for valg av overnattingssted. Felles for de aller fleste reisende er altså begeistringen for hotellfrokosten.