Næringsforeningen markerte et godt 2016
Slik oppsummerer Anita Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, 2016 sett gjennom næringsforeningens øyne. Tirsdag 25. april var over 50 representanter fra medlemsbedrifter og foreningens styre og administrasjon samlet til Generalforsamling i Kilden teater - og konserthus.
- I løpet av 2016 har næringsforeningen opprettet nye ressursgrupper, tatt initiativ til å få tettere samarbeid mellom næringsforeningene i Kristiansand, Lillesand, Grimstad og Arendal hvor hensikten er å få tettere samarbeid med Universitetet i Agder (UiA). Det er enormt viktig at næringslivet og UiA spiller godt på lag, slik at vi rekrutterer og utdanner kompetanse som næringslivet i regionen vår trenger, understreker Jan Willy Føreland, styreleder i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.
Nye styremedlemmer
På Generalforsamlingen ble det også valgt inn tre nye styremedlemmer til næringsforeningens styre, ettersom tre av dagens styremedlemmer går ut. De er tre som går ut er Fredrik Hodne (Lillemarkens), John Helge Austgulen (Voss Production) og Mette Harv (NOV, nå ansatt i TTS).
- Jeg vil takke dem for den innsatsen de har lagt ned. De har utvist stort engasjement og klokskap, og har hatt mye å bidra med gjennom de fire årene i styret vårt. De har vært gode støttespillere for administrasjonen i næringsforeningen, og jeg opplever at vi har et godt sammensveiset styre som jobber for å styrke oss som næringsregion, sier Dietrichson.
De tre nye representantene som kommer inn i styret er Ruben Storevold (Sørlandssenteret), Frode Jensen (NOV) og Helene Damman (Bouvet).
- Vi ser fram til å samarbeide med dem, og det er spennende å få inn nye impulser og ny kompetanse som kan utfordre oss på hvordan vi driver i dag, understreker Dietrichson.
De andre medlemmene av foreningens styre er Kirsti Mathiesen Hjemdahl (Agderforskning), Per Sigurd Sørensen (UiA), Helge Hammersbøen (DNB), Vibekke Hellesund (Hennig-Olsen Is) og Liv Brit Kambo (Kambo Eiendom AS). I tillegg til styreleder Jan Willy Føreland (WSP Norge).
Naturlig samarbeidspartner
Etter at valget av nye styrerepresentanter var på plass og selve Generalforsamlingen formelt over, ble det invitert til tre-retters middag i Kildens restaurant Kast Loss. Før dette holdt ordfører Harald Furre tale i Kildens foajé.
- Det har vært en fornøyelse å følge den utviklingen som næringsforeningen har de siste årene. Det har også gjort at det har vært helt naturlig for Kristiansand kommune å peke på næringsforeningen som den viktigste samarbeidspartner for kommunen inn mot næringslivet i Kristiansandsregionen. Det handler om å jobbe sammen for å utvikle et mest mulig konkurransedyktig næringsliv og for at kommunen skal tilrettelegge best mulig for næringslivets behov, påpeker Furre.
Under selve festmiddagen var flere utfordret på å si noen ord om næringsforeningens betydning.
- Foreningen har klart å samle næringslivet i Kristiansandsregionen og har blitt en viktig samtalepartner og høringsinstans for både bedrifter og offentlige instanser. Nå snakker næringslivet samlet med én stemme, og foreningen er en pådriver for å utvikle bedriftene på områder av felles interesse, sier Kjetil Rykkje, partner i PwC.
PwC var med som en av de første hovedsamarbeidspartnerne til Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, da ordningen med hovedsamarbeidspartnere ble innført.
- Den gang var vi tre hovedsamarbeidspartnere, nå har dere 11. Det sier mye om reisen dere har hatt, påpeker Rykkje.
Digital fremtid
Nyvalgt styremedlem, Helene Damman, sa også noen ord.
- Først og fremst må jeg si at jeg gleder meg til å bli en del av styret til næringsforeningen. Når jeg ble kontaktet av valgkomiteen var det to ting de begrunnet forespørselen med: Vi trenger noen fra teknologibransjen og vi må ha noen med litt mindre grått hår - altså noen under 50 år. Jeg gleder meg veldig til å bidra fordi jeg mener vi her på Sørlandet sitter mitt i mulighetens landsdel når det gjelder den digitale fremtiden, sier Damman.
- Vi har et universitetsmiljø som generere nye dyktige ressurser hvert år og ikke minst et forskningsmiljø vi virkelig skal være stolte av. Og vi har fått en meaktronikklab som gjør det mulig å være helt i front når det gjelder ny teknologi, som igjen vil gi liv til nye tjenester og produkter som vil generer nye arbeidsplasser, påpeker Damman videre.