Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.
Møter unge ledertalenter i Kristiansand
- SIKT er et unikt møtested der rundt 200 unge ledere og talent i alderen 20-40 år kommer sammen. Målet er å være en relevant og morsom arena for nytenking og diskusjon. Til SIKT kommer man for å lære, tenke høyt, utveksle ideer og inspirere hverandre. Deltakerne kommer fra hele landet og fra alle sektorer; fra næringsliv, offentlig sektor, organisasjoner, kulturlivet, akademia, media og idrett, opplyser Slottet i en pressemelding.
- Under SIKT 2017 skal vi se på samspillet som utgjør mennesket, samfunnet og verden, skriver Kronprinsen i invitasjonen til deltakerne.
Næringsforeningen i Kristiansandsregionen er samarbeidspartner for konferansen.
- Dette er en viktig milepæl. At Kronprinsen velger Kristiansand og samarbeidet med Næringsforeningen ser vi på som en anerkjennelse til det gode arbeidet vi har gjort de siste årene, sier Anita S Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.
Før SIKT starter skal Kronprinsen delta på en en frokost med unge lokale ledere på Grønt Senter mandag 23. oktober.
- Det kommer nærmere 80 personer, dette er ledertalent fra vår medlemsmasse og alle er under 40 år. Så håper og tror vi at det å samle unge mennesker, fulle av entusiasme, kreativitet og åpne for endringer, er veldig bra. Å få de på banen, de som skal drive næringslivet videre i fremtiden, og å lage en arena og møteplass for disse, er svært viktig, understreker Dietrichson.
- Vi ønsker å bidra til å utvikle denne gruppen ledere. Hvordan vi skal gjøre det, håper vi å kunne svare på etter frokosten, det blir nemlig noe av det vi vil utfordre deltakerne på, supplerer Dietrichson.
Næringsforeningen vil også arrangere en lukket lunsj for de bedriftene som sponser SIKT konferansen og her vil også Kronprinsen delta. Den offisielle åpningen av SIKT skjer på Universitetet i Agder mandag ettermiddag 23. oktober.
I pressemeldingen fra Slottet gis følgende beskrivelse regionen vår:
"Årets konferanse er lagt til Sørlandet og Kristiansand. Landsdelen er preget av å være et viktig industriregion med sterk kompetanse innen oljeserviceindustrien. Derfor har også de siste årene vært utfordrende som følge av nedgangen i denne bransjen. Men, landsdelen har vist sterk omstillingsevne. Sørlandet er kjent for sitt gode klyngesamarbeid på tvers av fylkes og kommunegrenser. I utfordrende tider er det viktigere enn noen gang å finne sammen og å finne gode løsninger. Blant annet har en rekke nye gründerbedrifter vokst fram. Samtidig som flere store selskaper innen prosessindustrien har vist soliditet. Samspill handler også om å finne sammen, jobbe sammen og skape sammen. Regionen er en spennende arena for SIKT. Universitetet i Agder har et sterkt fokus på innovasjon og ikke minst samarbeid med næringslivet. "
Samarbeidspartnere for konferansen:
- Sparebanken Sør
- GARD
- PwC
- MHWirth
- Innovasjon Norge
- Hennig-Olsen
- Phonero
I tillegg har SIKT2017 følgende samarbeidspartnere:
Universitetet i Agder:
Bidrar med lokaler, hjelp til teknisk gjennomføring, streaming av konferansen, samt lunsj og annen bespisning på universitetet.
Næringsforeningen i Kristiansandregionen:
Bidrar med rådgivning om og kontaktskaping mellom SIKT 2017 og regionalt næringsliv. Samarbeidspartneren er totalansvarlig for næringslivsfrokost og en lunsj med næringslivet 23.10. før SIKT starter.
Dyreparken i Kristiansand:
Arranger teambuilding for deltakerne mandag 23. oktober.
Hennig-Olsen:
Gir i tillegg til kr 70 000 i kontant bidrag også kr 30 000 i produkter.
Reinhartsen:
Leverer mat til SIKT
07-gruppen:
Bidrar med rabatterte profileringsprodukter.
Scandic Kristiansand Bystranda:
Bosted for de fleste konferansedeltakerne.
(Liste over deltakerne og programmet legges ut noen dager før konferansen.)