f.v Kim Øvland, Nelly Grapendaal og Anne Marit Thomassen

Miljøvennlig veivalg for Næringsforeningen

21.01.2015 | May B. Lindseth
Næringsforeningen i Kristiansandsregionen skal miljøfyrtårnsertifiseres. Arbeidet er allerede i gang.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
- En Miljøfyrtårnsertifisering bør forankres i bedriftens ledelse for at prosjektet skal bli vellykket, sier Anne Marit Thomassen som er ansvarlig for sertifiseringsprosjektet i Næringsforeningen.

- Miljøfokusert ledelse vil  gjøre bedriften mer bevisst på HMS, psykososialt arbeidsmiljø og miljøforbedrende tiltak som f.eks. valg av miljømerkede produkter , sier Thomassen.

Næringsforeningen skal nå gjennomgå sin egen organisasjon og levere en miljørapport som belyser bl.a. arbeidsmiljø, innkjøp og forbruk av kontormateriell, energi - og drivstoff forbruk samt hyppighet av flyreiser . Når bransjekravene er tilfredsstilt vil Næringsforeningen bli Miljøfyrtårnsertifisert.

-Næringsforeningen tar sitt samfunnsansvar på alvor og ønsker å bidra til dette ved å gjennomgå denne sertifiseringsprosessen. Vi er stolte av samarbeidet vi har innledet med Miljøfyrtårn og med god hjelp fra Kim Øvland , fagkoordinator klima, miljø og folkehelse, By- og samfunnsenheten, Kristiansand kommune og Nelly Grapendaal, sertifisør Miljøfyrtårn  skal dette bli en god prosess, avslutter  Anne Marit Thomassen.

Om Stiftelsen Miljøfyrtårn

Stiftelsen Miljøfyrtårn som har sitt utspring i Kristiansand Kommune midt på nittitallet da kommunen satt i gang tiltak i samarbeid med private bedrifter i ulike bransjer. Fortsatt er dette en felles satsning fra miljøvernseksjonen og næringsseksjonen, der kommunen utnytter miljøfaglig kompetanse og næringsseksjonens brede kontaktnett med private bedrifter. Næringsforeningen ønsker å bidra til bevisstgjøring rundt miljøledelse hos foreningens medlemmer.
facebook