Medlemsnytt
Daglig leder i Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg.

Miljøfyrtårn får EUs anerkjennelse

15.12.2017 | Ingrid Michalsen
Med det får alle sertifiserte bedrifter gyldig inngangsbillett til det europeiske markedet, på linje med bedrifter sertifisert av EMAS og ISO.
artikkelen fortsetter under annonsen
Aksell
- Vi er svært glade og lettet over å få dette beviset på at vårt system er godt nok, sier daglig leder i Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg.

Dette betyr at Miljøfyrtårn kan inngå som kontrakts- og kvalifikasjonskrav når norske virksomheter skal ut på anbud i Europa, og at de slipper å gå veien om andre, mer kompliserte systemer. Dette er resultat av en langvarig innsats, og i prosessen har EU-kommisjonen vist stor interesse for de moderne og effektive løsningene som gjør det enklere for virksomheter å ta miljøansvar

- Vårt mål har hele tiden vært å gjøre det enkelt å bli miljøsertifisert, og dette viser at det har vært en riktig retning å gå i. Dette betyr mye for den videre veksten til miljøledelsessystemer i Norge, sier Ytreberg.

Miljøfyrtårn er den første nasjonale ordningen i Europa som får denne anerkjennelsen. Dette gjennombruddet er både viktig for norske selskaper som skal konkurrere i utlandet, og for bransjer med internasjonale kunder, som nå lettere kan dokumentere at de tar miljøansvar.
facebook