Leder for GCE Node, Anne Grete Ellingsen

MIL – styrker næringslivet på Sørlandet

04.09.2015 | Runar Brøvig
Mechatronics Innovation lab (MIL) skal bli landets ledende testlaboratorium innen mekatronikk og tilhørende disipliner. Dette vil styrke innovasjon i næringslivet og gi en kortere tid til marked for nye løsninger og produkter.
artikkelen fortsetter under annonsen
Hotel Parken/Norge SEPTEMBER
- MIL fikk hele 20 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett for 2015, noe som er meget uvanlig, og viser viktigheten av MIL, sier Anne Grete Ellingsen leder av GCE NODE.

MIL er etablert for å styrke innovasjonsevnen til norske teknologibedrifter. MIL skal tilby en rekke viktige testtjenester som i dag bare finnes i utlandet, eller som er helt nye og ikke finnes i det hele tatt. For næringslivet vil dette bety kortere vei til marked for nye produkter/teknologier, og MIL vil derfor bedre bedriftenes konkurranseevne.

NODE-bedriftene har forpliktet seg til bestillinger på 50 millioner kroner, Skeiegruppen har gitt en gave på 10 millioner, Ugland eiendom vil oppføre nødvendige bygg og flere bedrifter er villige til å donere utstyr.

Bygget skal eies av JB Ugland Eiendon AS, leies videre av UiA som igjen leier bygget videre MIL AS.

- Byggestart er allerede i høst, og målet er at bygget skal stå ferdig mot slutten av 2016, sier Eivind Buckner i JB Ugland Eiendom AS.
facebook