Administrerende direktør for MIL, Bernt Inge Øhrn.

MIL får 30 mill kroner

08.05.2017 | Ingrid Michalsen
UiA og Mechatronics Innovation Lab (MIL) får 30 millioner kroner i støtte fra regjeringen. Dermed er all finansiering av bygget nå på plass.
artikkelen fortsetter under annonsen
Adv. Tofte
Det var næringsminister Monica Mæland som selv var til stede og overbrakte nyheten til UiA mandag 8. mai.

– Jeg har fulgt med på dette prosjektet helt siden jeg ble statsråd, og er veldig imponert over den jobben universitet og bedriftene har gjort for å få dette på beina. Dette er et testsenter som kan bli brukt av bedrifter i hele Norge, sier Mæland til NRK Sørlandet. 

Staten har dermed totalt bevilget til sammen 100 millioner kroner til MIL, dette var de siste 30 millioner kronene senteret manglet.

Administrerende direktør for MIL, Bernt Inge Øhrn, har tidligere sagt følgende til Spenn om ambisjonene:

– Vi skal ta en kommersiell plass i markedet, og bidra til å styrke industriens innovasjonsevne og bidra til å gi rask støtte til markedsintroduksjon og nye
produkter og løsninger, sier Øhrn.

Han mener særlig de små og mellomstore bedriftene vil dra nytte av laben.

- Det blir et samlingssted for teknologiutvikling. I et industribygg som inneholder en robotlab, en «high force lab» som tåler krefter opp til tusen tonn, et klimakammer, utstyr til materialtesting og en komponent-testlab med mye elektrisk og hydraulisk kraft.

– Jeg ser for meg forbindelser til flere typer industri, som bygg og anlegg, fiskeri, energi, prosessindustri og medisinsk kybernetikk, avslutter direktøren.

MIL har offisiell åpning 16. august i år, under Arendalsuka, og dit kommer også Mæland for å delta på åpningen.
facebook

Relaterte saker