I vår tolkning av vår Afternoon Tea inspirert av Charlie og sjokoladefabrikken, inngår sukkerspinn.
Markerer Roald Dahls 100-årsdag
- Roald Dahl, hele verdens fantastiske forteller, æret i en årrekke Strand Hotel Fevik ved å legge sommerferien hit. Da skulle det bare mangle at ikke vi på hotellet ærer minnet om den britisk-norske forfatteren ved hans hundreårsminne i september, sier prosjektleder Ruth-Hege Holst.
Hun lover en eventyrlig helg når de inviterer små og store til feiring siste helgen i september.
- Deltakerne får smugtitte inn i den første, større biografien om Roald Dahl på norsk, Øivind Bratbergs «Roald Dahl. Grensesprengeren» som blir lansert på Dreyers Forlag i oktober. Førstelektor Bratberg ved Universitetet i Oslo er statsviter og ekspert på britisk samfunnsliv og historie. Som så mange andre barn ble han oppslukt av Danny, Charlie, Den fantastiske Mikkel Rev og de andre figurene i Dahls bøker. Hans foredrag har naturlig nok samme tittel som den kommende biografien og er et viktig innslag på programmet både lørdag og søndag.
Den eldste generasjon forbinder like gjerne Roald Dahl med krigsinnsats, som forfatterskap. Førsteamanuensis Hans-Jørgen Wallin Weihe skal belyse «Krigsflygeren Roald Dahl» og hvordan krigen preget Dahl både som menneske og forfatter.
Flere solide, lokale bidragsytere vil være med å lage moro for den yngre garde.
Hilde Eskild fra Lillesand er forteller, forfatter og lærer. Hun er tidligere norgesmester i litteraturformidling. Under Dahl-markeringen øser hun ut stygge duster, iherdige krokodiller, ondskapsfulle rektorer og slemme bestemødre. Da blir det lett både hyl og rop og falske toner. Helt i Dahls ånd.
Margaret Anker fra Arendal er kjent som foredragsholder, fra stand-up-show, lyrikk og barneforestillinger. I Dahl-weekenden forteller hun om sitt barndomsmøte med krimhistoriene hans. I voksen alder har hun hatt stor glede av å bli underholdt av hans barnefortellinger på film og kino med egne barn.
Kjell Tønnesen byr på multi-instrumentalistisk spilloppmakeri og gjøgleri.
- Serveringen er også overlatt de aller beste. Sammen med hotellets eget kjøkken har kokkelandslagsleder Jostein Medhus komponert retter i Dahls ånd. Tolkningen er et overflødighetshorn av god smak og djerve kombinasjoner, spesiallagede Dahl-menyer tuftet på råvarer fra fremragende, lokale produsenter og leverandører, avrunder Holst.