Medlemsnytt
Arild Thomassen fra Lyskomponenter samlet alene inn 26000 kroner til Stafett for livet.

Løp tre maraton under Stafett for Livet

11.09.2018 | May Baagøe Broughton
Arild Thomassen fra Lyskomponenter var til sammen 20 timer på banen, og tilbakela 12 mil (300 runder) under Kreftforeningens 24-timers arrangement Stafett for Livet på gamle Kristiansand Stadion.
- 100 runder visste jeg at kunne gå. 200 var ett mål som jeg hadde litt for meg selv, og så kom de siste 100 sånn plutselig utover natta og morraen på søndag, forteller Arild Thomassen, som til daglig jobber som key account manager hos Lyskomponenter.

Tolv mil tilsvarer nesten tre fulle maratondistanser.

En venninne av Thomassen, May Linn Utsogn Johanson, fikk for 2 år siden påvist brystkreft og gikk gjennom en tøff cellegiftbehandling og stråling, og sliter en del med senskader etter behandlingen. Hun forteller at hun for tiden er symptomfri og har det bra. Hun har i ettertid fått beskjed om at hun bærer det arvelige genet BRCA1 og holder nå på med en del operasjoner på grunn av dette.

[caption id="attachment_13529" align="alignright" width="327"] May Linn Utsogn Johanson ble rørt av alle som engasjerte seg under arrangementet.[/caption]

- Jeg fikk spørsmål fra May Linn tidlig i sommer om jeg kunne tenke meg å være med på Stafett for Livet, og svarte selvfølgelig ja uten å tenke så mye mer på det. Ettersom jeg leste meg opp på arrangementet fant jeg fort ut at tanken bak dette var fantastisk. Kreft er noe som rammer alle, forteller Thomassen.

Fikk arbeidsplassen med på laget


Thomassen gikk til eier av Lyskomponenter, Yngvar Rønning, og fortalte hva han skulle være med på.

- Arild kom til meg og fortalte litt om arrangementet og om May Linn, og det ble kjapt klart at vi skulle være med å sponse, forteller Rønning.

- Yngvar er en person med et stort hjerte. I tillegg  er han en konkurransemann som digger utfordringer. Jeg er vel også noe av samme typen angående konkurranse, ler Thomassen.

De kom frem til et beløp i fellesskap, som var 25 kroner per runde for de første 100. Thomassen utfordret Rønning til å doble beløpet dersom han løp over 100 runder og det fikk han ja på.

- Jeg var bortreist med sønnen min så jeg var ikke online hele tiden. Etterhvert kom meldinger på Facebook at han løp mer enn 200 runder. Da «heiv jeg meg rundt» og skrev at jeg doblet alt over 200 runder også, forteller Rønning.

Det ble tilsammen 17 500 kroner, og Rønning var så imponert at han rundet opp til 20 000 kroner. I tillegg bidro flere av Thomassen sine kolleger så til sammen samlet han inn over 26 000 kroner til Kreftforeningen.

Betyr mye


For May Linn Utsogn Johanson betyr innsatsen som Thomassen og resten av laget hennes på totalt 21 stykker la ned i løpet av de 24 timene uendelig mye.

- Kreft er noe som angår alle. Alle opplever dessverre kreften på seg selv eller sine nærmeste i løpet av livet, så slike innsamlinger betyr mye. Dette gjør vi frivillig med glede. Og når noen bidragsytere ønsket å sponse per  hver runde vi klarte, ja da skal det presses til det ytterste, forteller Johanson

- Det at vårt lille sammensveisede lag på 21 stk klarte å gå 1582 runder (63 mil) sier litt om pågangsmotet. Det er blitt løpt og gått mye for å si det sånn. Soving har det blitt minimalt av. Men vi har smilt og ledd mye og har hatt det utrolig gøy. Vi gleder oss allerede til neste gang, for da er gnagsår, ømme muskler og blemmer leget seg, sier Johanson.

Vi er stolte av å få ha vært med på dette. Og stemningen som var på stadion var magisk. For de som ikke fikk dette med seg i år har virkelig gått glipp av noe, uttrykker Johanson.

Også for Lyskomponenter gav dette mersmak internt.

I følge Rønning er de klare for å gjøre mer ut av dette til neste år og kanskje stille lag selv.

FAKTA om Stafett for livet:

I 24 timer deltar lag bestående av familier, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre i en stafett. Bak hvert lag er det en historie – et menneske som laget vil støtte eller minnes. Man kan være så mange man vil på laget, men det skal alltid være en på banen i 24 timer. Dette for å symbolisere at kreften aldri tar pause og at det alltid er noen der for den som er rammet.

I Kristiansand ble Stafett for livet avholdt 8.-9. september 2018.

Årets arrangement samlet til sammen inn over 1 million kroner.
facebook

Relaterte saker